Index Vakbarát Hírportál

Íme a magyar Breaking Bad

2024. március 21., csütörtök 18:38

Nem volt elég pénze az áhított ház megépítésére, ezért a hiányzó összeget kábítószer-eladással akarta pótolni egy család négy tagja. Az illegális családi vállalkozás annyira beindult, hogy végül bővíteni kezdték az üzletet, ami egészen addig szépen hozott a konyhára, míg a rendőrök véget nem vetettek neki.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint két testvér és egyikük felesége ikerházat akartak építeni, amihez közösen megvásároltak egy építési telket. Hogy fedezni tudják a házépítéssel járó költségeket, 2021 októberétől kábítószert kezdtek árulni Budapesten és Érden.

Az egyik testvér több különböző forrásból heti rendszerességgel, nagy tételben szerezte be az árut:

A feleség dolga az adagok kimérése, porciózása volt egy XXII. kerületi lakásban.

Ahogy beindult az üzlet, hamarosan kibéreltek egy közeli garázst is, ahol férje távollétében a feleség bonyolította le az eladásokat. Az egyre nyereségesebb üzletbe bevonták a testvérpár apját is, aki Érden árulta a kábítószereket.

A sikerszériának 2022. június 21-én éjszaka lett vége, mikor a kábítószer-bűnözés elleni rendőrök összehangolt akcióban elfogták a csapat tagjait, és lefoglalták a „jelentős mennyiség” alsó határát csaknem nyolcvanszorosan meghaladó mennyiségű kábítószert, illetve az értékesítéshez használt eszközöket.

Pénzt is kobozták el, mely az akció idején 9 millió forintot és mintegy 23 ezer eurót tett ki.

A Fővárosi Főügyészség a négy terheltet jelentős mennyiségű kábítószer társtettesként elkövetett kereskedelmével vádolja – írta meg az Ügyészség.

Rovatok