Index Vakbarát Hírportál

Két 2006-os barátja is elfordult Magyar Pétertől

2024. március 21., csütörtök 15:47

A hvg.hu megkeresésére Kruchina Vince, a Volánbusz vezetője és Kruchina Károly, a Nemzeti Sportügynökség felügyelőbizottsági elnöke közölte, nem barátai Magyar Péternek. A portál szerint ez csak azóta van így, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje politikai karrier építésébe kezdett a kegyelmi botrány kirobbanása után.

hvg.hu információi szerint, habár a Kruchina testvérek most tagadják, hogy barátai lennének Magyar Péternek, azonban ismeretségük régre nyúlik vissza.

Kruchina Vince és Károly még a piarista gimnáziumból ismerik Magyar Pétert, és barátságukban fontos szerepe volt a 2006-ban létrehozott, „Ne féljetek”-alapítványnak. Ezt Magyar Péter és apja hozta létre, akik jogi támogatást nyújtottak azoknak, akiket a rendőrség megsebesített, illetve fogdába zárt az utcai összecsapásokban. 

Kruchina Vincét és Károlyt még ügyvédjelöltként védte Magyar Péter a 2006-os rendőrterror idején. Az ügy részleteiről Magyar Péter több információt is megosztott a nyilvánossággal, amiért akkor fegyelmit is kapott. Magyar Péter nyilatkozatairól az Index is írt még 2008-ban. Erről itt írtunk bővebben.

Az ügyvédi védelemnek köszönhetően az akkor huszonéves Kruchina Vincét és Károlyt felmentették, valamint a bírósági döntés értelmében az állam egy-egy millió forint kártérítést is fizetett nekik, 2008-ban pedig megkapták a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat.

A Kruchina fivérek mára a legnagyobb állami cégek vezetői közé tartoznak. Kruchina Vince a Volánbusz vezetőjeként havonta bruttó négymillió forintot vihet haza.

Rovatok