Index Vakbarát Hírportál

Gyurkó Szilvia: A szexting egy őrült veszélyes játék

2024. március 22., péntek 08:14

Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivista a szexting, vagyis az online szexuális cselekmények veszélyeire hívta fel a figyelmet a WMN-nek adott interjújában. A jogász szerint érdemben és komolyan kellene beszélni arról az „őrült veszélyes játékról”, amit szextingnek hívnak.

„Ha történik egy visszaélés vagy rossz élmény, az általában következmények nélkül marad” – mondta Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivista, a gyermekjogok egyik legelismertebb hazai szakértője, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója és vezetője a WMN-nek adott interjújában. A jogász szerint rendkívül veszélyes jelenség, hogy az online térben a gyerekek idősebbnek akarnak látszani, a felnőttek meg gyakran fiatalabbnak mondják magukat, így senki sem pontosan az, mint aminek látszik. 

Gyurkó Szilvia többek között arról is beszélt, hogy 

Mint arról az Index is írt, az utóbbi időben a gyermekvédelem előtérbe került, miután Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, az elítélt pedofil V. János bűnöző bűntársának. A kegyelmi botrányként elhíresült ügy hatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma új intézkedések bevezetését ígérte a gyermekek védelme érdekében. Arról, hogy a döntéshozók milyen intézkedéseket vezettek be eddig, és mire készülnek, itt írtunk bővebben.

Rovatok