Index Vakbarát Hírportál

Szeles idővel és esővel indul a hét utolsó munkanapja

2024. március 22., péntek 06:01

Szakadozott felhőzet lesz felettünk pénteken, az északkeleti tájakon valószínű a legkevesebb napsütés, majd késő délutántól jelentősen csökken a felhőtakaró. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lehet.

Pénteken az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen kísérhetik élénk széllökések, estére viszont mérséklődik a légmozgás. Elszórtan, nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén valószínű kis mennyiségű eső, zápor – írja a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul majd. Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, ezért a HungaroMet nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológia szerint egy érkező, feloszló okklúziós front miatt sokaknál fejfájás, koncentrációs zavar, vérnyomás-ingadozás fordulhat elő. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás, szédülés is jelentkezhet, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

Esős lesz a hétvége

Szombaton nyugodtan, naposan indul a délelőtt, keleten pára-, ködfoltokkal. A délután második felében északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, megvastagszik a felhőzet, és többfelé kialakulhat eső, zápor. Élénk, erős lesz a délies szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás, és néhol viharossá fokozódhat. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős időre készülhetünk, többfelé számíthatunk záporokra, a hegyekben akár egy-egy hózáporra, délután északnyugaton pedig egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 7–14 fokra van kilátás – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok