Index Vakbarát Hírportál

Tömegbaleset történt az 5-ös főúton, porátfúvásokra figyelmeztetnek az M1-esen

2024. március 23., szombat 19:41

Táblákon figyelmeztetik az autósokat az M1-es autópályán Budapest és Tata között, mert a viharos szél a mezőgazdasági területekről porátfúvásokat idéz elő a sztrádán.

Porátfúvásokat okoz a viharos szél az M1-es autópályán Budapest és Tata között, a veszélyre táblákon figyelmeztetik az autósokat – közölte az Útinform szombaton a honlapján.

Azt írták, a port az út menti mezőgazdasági területekről fújja a szél időszakosan a sztrádára.

Az autósok figyelmét az autópálya feletti, változtatható jelzésképű táblákon hívják fel erre.

Azt kérik, hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek, és ha azt az útviszonyok és a látási viszonyok megkívánják, csökkentsék a sebességet.

Az Útinform szerint az M7-es autópályán Pákozd térségében, a Letenye felé vezető oldalon, az 51-es kilométernél egy fa dőlt az úttestre, a külső sávot lezárták.

Két baleset is történt az 5-ös főúton. Hernád térségében, a 48-as kilométernél két személyautó ütközött, míg a 61-es kilométernél tömegbaleset történt. Mindkét helyszínnél megállították a forgalmat – írják.

Tavaly márciusban tömegbalesetet okozott a porátfúvás, a látási viszonyok hirtelen romlása az M1-esen Herceghalomnál. Akkor a fővárosból kifelé vezető oldalon harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött. Ahogy azt az Index is megírta, sokáig úgy tűnt, hogy nincs halálos áldozata a szerencsétlenségnek, ám később a rendőrök találtak egy holttestet a roncsok alatt. A balesetben 39-en sérültek meg, ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

Rovatok