Index Vakbarát Hírportál

Négyen meghaltak egy autóversenyen Lábatlan és Bajót között

2024. március 24., vasárnap 14:20

Tömegszerencsétlenség történt az Esztergom–Nyergesújfalu ORB-futamon, a halálos áldozatok mellett legalább harminc sérült is lehet. Egy raliautó csapódott a nézők közé, a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett.

Több személy meghalt, és többen megsérültek, amikor egy jármű lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott – írja a Police.hu. A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt az Esztergom-Nyerges Rallyn március 24-én kora délután.

Az eddigi adatok szerint egy raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott. Az első információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek. A körülmények tisztázása folyamatban van – írja közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A RallyLife információi szerint egy Skoda Fabia R5-tel versenyző páros hajtott a nézők közé az Esztergom–Nyergesújfalu ORB-futamon, mint írják, a négy halálos áldozat mellett több tucat sérült is van.

Úgy tudják, az áldozatok között egy gyermek is lehet.

Az Arrabona Rally Klub Facebook-oldalán az olvasható, jelenleg folyik a sérültek ellátása, a későbbiekben pontos információkkal jelentkeznek. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára, és emiatt leállították a futamot. A Kemma.hu megszólaltatott egy szemtanút, aki elmondta, az autó nagy sebességgel érkezett Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, a jármű emiatt vált irányíthatatlanná, és sodorta el a közelben álló embereket.

Az RTL.hu videót mutatott be a balesetről, amelyen az látszik, ahogy a sofőr elveszti uralmát a jármű fölött, és a nézők közé csapódik autójával:

A tragédia után folyamatosan érkeztek a mentőautók, és mentőhelikoptereket is vezényeltek a baleset helyszínére. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője, Sebő Katalin megkeresésünkre közölte: a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett.

Négy ember életét nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat személyt (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottunk helyszíni ellátás után kórházba.

Legutóbb 2023 augusztusában történt tragédia egy raliversenyen, amikor a 29. Veszprém Rallye, a HUMDA országos bajnokság negyedik futamán a Nemes Csaba–Nemes Richárd-kettős autója fának csapódott. A 47 éves pilóta, Nemes Csaba életét vesztette, navigátora, a testvére túlélte a balesetet.

(Borítókép: Rendőrségi útzár a baleset helyszínén 2024. március 24-én. Fotó: Tövissi Bence / Index)

Rovatok