Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter üzent Hadházy Ákosnak: Ez választási győzelem nélkül nem fog menni

2024. március 25., hétfő 10:58

Hadházy Ákos független képviselő legfrissebb interjújában a kormányváltás feltételeiről és az ellenzék teljesítményéről is beszélt. Erre reagált a politikus a közösségi oldalán megosztott bejegyzése alatt Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője.

„Aki azt állítja, hogy egy képviseleti »demokráciában« a regnáló hatalmat nem egy választáson lehet legyőzni, az nem mond igazat” – így reagált Hadházy Ákos a Telexnek adott interjújában elhangzott kijelentésére Magyar Péter. A független képviselő – a Magyar Pétert érintő kérdések mellett – az interjúban többek között arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok nem jutottak közelebb a Fidesz leváltásához. Véleménye szerint előbb a valódi választások feltételeit kell kivívni, csak utána lehet nyerni. A képviselő szerint Magyarországon hibrid rezsim van, ez ellen pedig csak hibrid forradalommal lehet szembeszállni.

Tényleg úgy gondolja, hogy választási győzelem nélkül a propaganda meg fog szűnni, vagy a hatalom meg fogja változtatni a választási szabályokat?!

– teszi fel a kérdést Magyar Péter, aki azzal mindemellett egyetért, hogy a demonstrációkra szükség van.

„Remélem például, hogy miután holnap meghallják az emberek, ahogy a volt igazságügyi miniszter elmondja, hogy miként működik az ügyészség és a hatalom, több ezren fogjuk követelni a legfőbb ügyész és a bűncselekményt elkövető kormány távozását. De ha maguktól nem távoznak, a hatalmat csak választásokon tudjuk elzavarni” – írta hozzászólásában Varga Judit volt férje, aki korábban azt ígérte, hogy még az előtt közzéteszi a hangfelvételt, amely bizonyítja állításait, hogy belépne az ügyészség épületébe.

Magyar Péter az elmúlt hetekben a kormányra tett terhelő nyilatkozataival felkavarta a magyar közélet állóvizét. Az állami cégekben betöltött pozícióiból távozó férfi azt is bejelentette, pártot alapít, és célja, hogy elinduljon a júniusi európai parlamenti választásokon.

Múlt héten szerda délelőtt a Budapesti Nyomozó Ügyészség beidézte Magyar Pétert két Facebook-posztja miatt. Az egykori igazságügyi miniszter volt férje azt állítja, hangfelvételekkel tudja bizonyítani, hogy Rogán Antal „emberei” belenyúltak a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba. Magyar Péter azt mondta, a bizonyítékokat azért nem vitte akkor magával, mert nem tudta, hogy melyik ügyben hallgatja meg a hatóság, de ezen a héten átadja azokat az ügyészeknek.

A múlt heti eseményeket az Index is nyomon követte, erről készült videónkat ide kattintva tudják megtekinteni.

Rovatok