Index Vakbarát Hírportál

Dugóba rohant egy autó az M7-esen, videó készült az esetről

2024. március 25., hétfő 11:13

Egy kezdődő torlódásba rohant egy figyelmetlen sofőr az M7-esen március elején. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. közzétett egy videót az esetről, amelyen látszik, hogy a napos, világos időben semmi sem zavarta a látásviszonyokat. Közlésük szerint a sofőr volt a figyelmetlen, és nem tartotta be a követési távolságot sem.

Torlódó kocsisorba rohant egy autós az M7-esen március 6-án, aki már nem tudott lefékezni a baleset előtt. A sofőr a külső és a belső sáv között ingáztatta az autóját, miközben próbálta pótolni a korábban elvesztegetett pár száz méteres féktávját. 

Nem volt elég út előtte, ezért a belső sávban az előtte álló kocsiba rohant, amelyet kilökött a szalagkorlát felé.

A Magyar Koncessziós Infrasturktúra-fejlesztő (MKIF) Zrt. videóján látszik, hogy napos időben, jól belátható útszakaszon történt a baleset. Azt még nem közölték, hogy mi történhetett a sofőrrel, ami miatt nem vette észre az előtte kialakuló kocsisort.

„A »mutatvány« és a követési távolság hiánya miatt sokaknak kellett vészfékezniük, hogy ne történjen újabb ráfutásos baleset” – írta a cég a videó melletti bejegyzésében. Tanulságként a következőket javasolják a sofőröknek:

Az MKIF Zrt. Facebook-oldalán közzétett videót alább tudják megtekinteni.

Rovatok