Index Vakbarát Hírportál

A honvédség figyelmeztetett: katonai repülőgépek lepik el Magyarország égboltját

2024. március 25., hétfő 15:20

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárja hétfőtől szerdáig délután 3 óra és este 10 óra között kiképzési repüléseket végez az ország több pontján. A honvédség felhívta a lakosság figyelmét, hogy szokatlanul nagy zaj- és hanghatásra kell számítani a lakosoknak.

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárja Facebook-bejegyzésben készítette fel a lakosságot, hogy szokatlanul nagy zaj- és hanghatásra kell számítani az ország több pontján.

A közlemény szerint a repülődandár hétfőtől szerdáig délután 3 óra és este 10 óra között kiképzési repüléseket végez, ami a Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Debrecen, Veszprém, Várpalota, Nagyatád, Kadarkút, valamint Kaposvár térségében élők nyugalmát zavarhatja meg.

A délutáni és esti repülések tervezettek a pilóták képzettségének fenntartása, valamint a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében

– áll a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárjának vasárnapi Facebook-posztjában, amely zárásaként előre is köszönik a lakosság megértését és türelmét.

Legutóbb március 12-én és 13-án végeztek kiképzési repüléseket a Magyar Honvédség Gripen-pilótái.

Rovatok