Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a márciusi jégeső Magyarországra

2024. március 25., hétfő 13:31 | aznap frissítve

Jégeső esett Budakeszin hétfő délelőtt, miközben a főváros nagy részén sütött a nap, déli szomszédainknál, a horvátoknál pedig 25 centis hótakaró fedte be a tájat. Az időjárás tartogathat még meglepetéseket, kilenc vármegyére adtak ki figyelmeztetést zivatar és heves széllökések miatt hétfő délutánra.

Az időjárás egészen érdekes jelenségeket produkál, hiszen amíg Horvátországban néhol 25 centis hó hullott, addig a húsvéti hétvégére már 25 fokos, kora nyári hőmérsékleteket ígérnek az időjósok Magyarország egyes részein. Ebbe a sormintába pontosan illeszkedik – nagyjából bármi illeszkedne –, hogy hétfő délelőtt Budakeszin jégeső kopogott a házak tetején.

A HungaroMet ki is terjesztette a hétfő délutánra vonatkozó figyelmeztetését, amelyben heves zivatarokra és széllökésekre hívják fel a figyelmet, az egész keleti országrészre. Egészen pontosan az alábbi kilenc vármegyére:

Hétfőn a déli óráktól kora estig elsősorban az ország északkeleti harmadán a záporok mellett néhol zivatarok is előfordulhatnak. Zivatar vagy intenzívebb záporok környezetében átmeneti viharos (60-75 km/h) széllökés, illetve jégdara is kialakulhat – írja a HungaroMet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok