Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra: Ez az öt évvel ezelőtti ígéret kamu

2024. március 25., hétfő 11:58

Karácsony Gergely öt évvel ezelőtti ígérete ellenére nem épült meg a pesti fonódó villamoshálózat, vagyis a főpolgármester „kamuzott” – jelentette ki a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebookon hétfőn közzétett videónyilatkozatában.

Szentkirályi Alexandra Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatot, amelyben szembesíti a főpolgármestert öt évvel ezelőtt tett ígéreteivel. A kormánypárti jelölt felidézte, Karácsony Gergely 2019-ben azt ígérte, hogy összeköttetést hoz létre a 14-es és a 47-es, 49-es villamosok között a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A Váci út és a Lehel tér kereszteződésénél bejelentkezve azt mondta, itt kellene lennie annak a villamossínnek, amely összeköti a Lehel teret a Deák térrel, közvetlen kapcsolatot teremtve Újpest és Újbuda között. „Ez nagyjából két és fél kilométer sín, aminek se híre, se hamva” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, megállapítva:

„ez az öt évvel ezelőtti ígéret tehát kamu”.

Jelezte, hogy már az ellenzéki sajtó is elkönyvelte, hogy egyetlen kilométer metró- vagy villamosvonal építése nélkül ér véget Karácsony Gergely önkormányzati ciklusa. „A pesti fonódó továbbra is egy álom, a főpolgármester munkája pedig rémálom. Változást Budapesten!” – fogalmazott a videónyilatkozatban Szentkirályi Alexandra.

A főpolgármesteri posztért egyébként öten szállnak ringbe, és már jó ideje megy a politikai adok-kapok. Az öt induló a következő:

(Borítókép: Szentkirályi Alexandra 2024. február 16-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok