Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit volt kabinetfőnöke: Többször szem- és fültanúi voltunk, ahogyan Péter a feleségét szekálja

2024. március 26., kedd 14:28

Varga Judit volt kabinetfőnöke, Farkas Vajk részletesen beszámolt arról, hogy Magyar Péter hogyan viselkedett az Igazságügyi Minisztérium munkatársaival és volt feleségével.

„Gyakorlatilag a mindennapjaink része volt, hogy azzal szembesültünk, Magyar Péter hogyan próbálja megalázni, az önbecsülésében tönkretenni a feleségét. Mindig érezhető volt rajta egyfajta kisebbrendűségi érzés, sosem tudta feldolgozni, hogy nem belőle lett miniszter” – mondta a Mandinernek Varga Judit korábbi kabinetfőnöke, Farkas Vajk.

Farkas Vajk felidézett egy konkrét esetet: „Már közös munkánk elején kiderült, hogy amit Péter kezelhetetlen viselkedéséről és ennek okán viharos házasságukról beszéltek, az igaz. Judit úgy érkezett dolgozni, hogy teljesen maga alatt volt, és könnyeivel küszködve nekünk is elmondta, hogyan, milyen válogatott szidalmakkal becsmérelte előzőleg a férje.”

S hogy ez nem egyedi eset, sőt. Erről aztán többször személyesen is meggyőződtünk, amikor szem- és fültanúi voltunk annak, ahogyan Péter a feleségét szekálja.

Majd leszögezte: „Sokszor kifejezetten durván beszélt a feleségével, és mindenkinek egyértelmű volt, nem tud uralkodni az indulatain. Ezeket nemcsak én láttam, más közeli munkatársak is meg tudják erősíteni. Judit lelkierejét dicséri, hogy kifelé ezekből semmi sem látszott, és egy-egy ilyen veszekedés után is profin végigcsinálta a programokat, tárgyalásokat.” A volt kabinetfőnök szerint Magyarnak a jobboldali közösség és a felesége is addig volt fontos, amíg hasznot húzhatott belőle.

Mindig visszatetsző volt, ahogy ahhoz ragaszkodott, hogy az első sorban ülhessen, hogy minél közelebb lehessen a miniszterelnökhöz, még olyan eseményen is, ahova más nem vitt házastársat. Mindent megtettünk, hogy ez így legyen, hogy legalább emiatt ne bántsa Juditot.

„Mi mindig tartottunk egy lépés távolságot, de azt én is láttam, hogy folyamatosan járt be a minisztériumba, és próbált rátelepedni a sajtómunkára. Ez persze feszélyezett mindenkit, leginkább Juditot. Egy reggel az akkori sajtófőnök azzal jött hozzám, hogy még 10 óra sincs, de Péter már több SMS-ben ócsárolta a munkáját” – fogalmazott a Mandinernek. Korábbi munkatársa szerint a tárcavezetőnek óriási energiájába került, hogy

a férje okozta mindennapos nehézségek és szenvedés mellett végezze feladatát, a döntéseiben pedig önálló maradjon. külön dicséri a rátermettségét, hogy ez sikerült is neki.

„Erős képként maradt meg ugyanakkor bennem, amikor az áldozatsegítésről egyeztetett, s szakemberek meséltek a lelki abúzusról, pontosan olyan képet vázoltak fel, ahogy Magyar Péter viselkedett és most is viselkedik Judittal” – emlékezett.

Farkas Vajk: Azóta is hitelteleníti Juditot

Farkas Vajk szerint amit Magyar Péter csinál, az az elmúlt évek folytatása, csak most nem otthon, hanem a nyilvánosság előtt akarja tönkretenni a volt feleségét, és erre alapozva politikai karriert építeni. Ha Judit maradt volna a politikában, épp kampányra készülne, ugyanúgy próbálná zsarolni és tönkretenni. Azt magyarázza, csak védeni akarja, miközben ennek épp az ellenkezője az igaz. Majd aláhúzta:

Egyáltalán milyen ember az, aki titokban felvesz egy beszélgetést a feleségével, és közzéteszi azt?

Farkas Vajk kitért arra is: „Én magam nem láttam fizikai bántalmazást, erről ilyen formában nekem nem is beszélt a miniszter, de Magyar egész személyiségébe, viselkedésébe és abba, ahogy képtelen kontrollálni az indulatait, ahogy a feleségével mások előtt is viselkedett, tökéletesen beleillik, hogy akár ilyesmire is sor kerülhetett. Ismerősöktől is hallottam verbális inzultusokról, beleillik a képbe, amit most megtudtunk róla. Ahogy próbálja azóta is hitelteleníteni Juditot, az is sokat elmond.”

Szerinte Varga Judit azért nem vált el korábban Magyar Pétertől, mert félt tőle, félt attól, hogy reagál, mit tesz akkor a családjával, mert tudta, „tudtuk, nem beszámíthatóak a reakciói”. Ez azóta egyértelműen beigazolódott. „Magyar Péter most nem az országot akarja megmenteni, hanem a volt feleségének akar ártani, a saját politikai karrierjét pedig beindítani. Magyar Péternek csak saját maga fontos, semmit nem sajnál, sem a volt feleségét, sem a gyermekeit” – összegezte.

Varga Judit: Ezzel zsarol több mint egy éve

A volt igazságügyi miniszter kedden délelőtt úgy fogalmazott a hivatalos Facebook-oldalán a hangfelvételre reagálva: 

Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban, és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra.

Mint írta, „az az ember volt képes erre, akit 3 fiúgyermekkel ajándékoztam meg. Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést” – tette hozzá.

Varga Judit a posztjában arra is kitért, hogy a szóban forgó időszakra jól emlékszik, mert bőven akadt verbális és fizikai erőszak. Ezt követően egy januári esetről ír, amikor az egykori igazságügyi miniszter hajnalban arra kelt, hogy Magyar Péter „őrjöngve, erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostorozta, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni”.

Mint írta, azt a módszert alkalmazta, amit a hosszú évek alatt alakított ki, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradt, ahogy volt, neki háttal, az oldalán fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba.

Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket, és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam, és mellettem, a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet. Aztán levette a nadrágját, és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni, és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni. Közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven. A hallgatásom bejött, egyszer vége lett, kiment a nappaliba, és lefeküdt a kanapéra, ahol végül elaludt. Borzasztó érzés volt. De már akkor nem érdekelt. Akkor már régen elhatároztam, hogy elválok tőle

– részletezte Varga Judit. Az egykori igazságügyi miniszter úgy folytatta, hogy ezt követően jelentette be Magyar Péternek válási szándékát, aki „a tőle megszokott módon könyörgött és fogadkozott, ahogy az elmúlt 16 év során annyiszor tette”.

„Minden régi trükköt és módszert bevetett, amivel a kapcsolati erőszak hullámvasútjára azelőtt mindig sikeresen visszaültetett. De én ezúttal elhatároztam, hogy végigcsinálom. Megkeresem a kiutat” – tette hozzá Varga, megjegyezve, hogy amikor ezekkel Magyar nem ért célba, akkor elkezdett fenyegetőzni.

Rovatok