Index Vakbarát Hírportál

„Öklendezve nézte az egész család” – Varga Judit kitálalt, hogyan zaklatta és zsarolta őt Magyar Péter

2024. március 26., kedd 17:32

Újabb poszttal jelentkezett Varga Judit volt igazságügyi miniszter, amelyben hosszasan értekezik a Magyar Péterrel kötött házasságáról. A közélettől visszavonult politikus szerint Magyar Péternek lelke és szíve sincs, súlyos narcisztikus személyiségzavarban szenved.

„Megtette. Régóta zsarol ezzel: Ha el merek válni, ha őt ki merik rúgni, ha meg merek szólalni... Ha mást merek csinálni, mint amit ő akar, akkor megbánom!” – írja friss bejegyzésében Varga Judit volt igazságügyi miniszter, aki szerint Magyar Péter mai nyilatkozatai után a nagy kérdés az, hogy miről is szól valójában ez az ügy.

Valóban arról a csontig lerágott, a sajtóban a legutolsó részletekig megírt és nyomon követett büntetőügyről, amellyel kapcsolatban számos elképzelés és pletyka terjed az országban? A büntetőeljárás zajlik, a bizonyítékokat a hatóságok és a bíróság értékeli. Szerintem ez a hangfelvétel a haza megmentésével kufárkodó, ezt hamisan a zászlajára tűző ember végtelen romlottságáról szól

– tette hozzá Varga Judit, aki arról is értekezik a bejegyzésben, hogy ami ma történt, próbára teszi a hitét. 

Elég sokat szenvedtem a házasságom alatt, hogy rájöjjek, a volt férjem egy olyan ember, akinek csak értelme és érdekei vannak. Lelke és szíve nincs. De amit most élek át, ahhoz nem elég a család és a barátok támogató közege. Emberfeletti [erő]re van szükségem. Sokáig úgy gondoltam, hogy egykori borzalmas házasságom részleteit nem fogom megosztani a nyilvánossággal. Az elmúlt hetek történései miatt azonban tartozom annyival az engem mindvégig támogató családomnak, elsősorban szüleimnek, gyermekeimnek és testvérem családjának, hogy a Magyar Péter által súlyosan eltorzított, hamis magánéleti kép helyett a valóságot bemutassam. Arról a terrorról, amiben éltem, éltünk, elmondjam az igazat. Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos narcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival

– írja Magyar Péterrel való házasságáról a volt igazságügyi miniszter. Varga arról is ír, hogy egy szakkönyvben olvasott róla, „hogy a narcisztikus személyiségzavaros ember áldozata nagyon nehéz helyzetben van, ha megpróbál kiszabadulni, mert az a mindennapos rémfilm, amiben ő az áldozat szerepét kapta, nem a nyilvánosság előtt zajlik”.

Ebből az is következik, hogy nagyon nehezen tud segítséget kérni a környezetétől, hiszen a napi lelki kegyetlenkedésekről szóló történeteit senki sem tudja teljes mértékben elhinni. Mindig lesznek kételyek a barátokban, ismerősökben és kollégákban, mert a bezárt ajtók mögött zajló drámának csak az áldozat és a legközelebbi családtagok – általában az érzéseiket még megfogalmazni sem tudó kiskorúak – és a nagyon tehetséges bántalmazó a tanúi. A saját személyiségétől és a múltja árnyékától menekülő, rettegő Magyar Péter mestere annak, hogyan futtasson párhuzamos forgatókönyveket a közönsége számára. Mindegy, hogy kikről van szó. Házastárs, gyerekek, család, barátok vagy éppen a széles magyar közönség. A zseniális elme, lelketlen gonoszsággal fűszerezve kiváló színdarabokat rendez, egyszerre, egy időben. 

– tette hozzá Varga Judit. A volt igazságügyi miniszter szerint a közvélemény most egy ilyen párhuzamos előadás egyik szálát nézi. Varga Judit gyomorforgatónak tartja, hogy Magyar Péter mézesmázosan nyilatkozott róla a Partizánban, miközben sms-ekben kapott tőle a fenyegetéseket.

Magyar Péter ma segített nekem abban, hogy saját maga bizonyítsa be egy kiváló példával, milyen játszmákat játszott a mi életünkben, és amelyek sajnos a tavaly május 3-án kimondott válásunk óta sem szűntek meg a részéről. Mind a mai napig zajlanak. Mert a narcisztikus személyiségzavaros ember nem tudja elviselni, ha csatát vagy háborút vesztett. Nem tudja feldolgozni, hogy az áldozat kiszabadult, hogy véget tudott vetni a rémfilmnek

– jelenti ki posztjában Varga Judit, aki szerint a narcisztikus düh és bosszú pusztító és kíméletlen, és se gyerekeknek, se barátoknak nem kegyelmez. A volt igazságügyi miniszter szerint a hangfelvételek nyilvánosságra hozatalával Magyar Péter már több alkalommal próbálta fenyegetni. 

Erről a következőket írja a posztban pontokba szedve: 

A nap eseményei

Magyar Pétert kedd reggel hallgatta meg újra a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, miután a szerdai meghallgatását követően többek között azt állította, hogy Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították a Schadl–Völner-ügy ügyészségi iratait. Ennek bizonyítására ígért egy hangfelvételt, amelyet kedden reggel 9 órakor hozott nyilvánosságra a közösségi oldalán. A Központi Nyomozó Főügyészség közleményben reagált a nyilvánosságra hozott hangfelvételre, azt írták „helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül”.

Magyar a hangfelvételt még tavaly januárban rögzítette Varga Judittal közös otthonukban. A Magyar által leadott hanganyag leirata, valamint az egész délelőtt legfontosabb eseményeinek összefoglalója ebben a cikkünkben olvasható. Magyar Péter a meghallgatás után sajtótájékoztatót tartott, és kedd estére tüntetést hívott össze a Markó utcába, a Legfőbb Ügyészség épületéhez, ahonnan a Kossuth térre vonulva követelnék a kormány lemondását. Az eseményről az Index a helyszínről tudósít. 

Varga Judit és Magyar Péter Facebookon üzennek egymásnak 

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter a közzétett hangfelvételre is reagált kedden délelőtt a közösségi oldalán, hosszú posztban ecsetelte, hogyan „bántalmazta és zsarolta” őt Magyar Péter. 

A volt férje – aki a 2023 januárjában, az akkor még közös otthonukban készült hangfelvételt a Youtube-csatornáján és a Facebook-oldalán is közzétette –, nem hagyta válasz nélkül volt felesége állításait, megosztott egy bejegyzést, amelyben tagadja, hogy bántalmazta volna Varga Juditot, és azt üzente a volt igazságügyi miniszternek, hogy ne féljen, mert az igazság felszabadít.

A Diákhitel Központ korábbi vezetője Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit lemondása után először a Facebook-oldalán, majd több interjúban, valamint egy általa szervezett demonstráción fogalmazott meg kormánykritikus üzeneteket. Korábbi megszólalásait itt gyűjtöttük össze.

(Borítókép: Varga Judit és Magyar Péter. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok