Index Vakbarát Hírportál

Kunhalmi Ágnes is reagált Varga Judit posztjai után

2024. március 27., szerda 17:58

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is megszólalt Varga Judit keddi Facebook-bejegyzése után, melyben a volt igazságügyi miniszter a Magyar Péterrel való kapcsolatáról ír, amely szerinte érzelmileg és fizikailag is bántalmazó volt.

Miután Magyar Péter nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amely a Völner–Schadl-ügyben is bizonyító erejű lehet, és amelyen Varga Judit hallható, a korábbi igazságügyi miniszter a közzétett hangfelvételre reagálva kedden délelőtt a közösségi oldalán, hosszú posztban ecsetelte, hogyan „bántalmazta és zsarolta” őt Magyar Péter.

Kunhalmi Ágnes szerdán a Facebook-oldalán azt írta, hogy Bayer Zsolt publicisztikája szerint 10 éve tud a Fidesz az erőszakról. Felteszi a kérdést, hogy ha ez igaz, akkor miért nem tettek semmit, és amennyiben ez és Varga Judit állításai igazak, akkor miért nem ratifikálták az Isztambuli Egyezményt.

És miért nem kapott semmiféle védelmet az akkor hivatalban lévő igazságügyi miniszter? Miért csak most állnak a nyilvánosság elé?

– tette még hozzá az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes megjegyezte, hogy az utóbbi 14 évben nem volt olyan pillanat, hogy a nők védelme, egyenjogúsága, vagy a családon belüli erőszak megelőzése fontos lett volna a kormánynak. Szerinte az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának elutasításával inkább ellene mentek ennek.

Bárhonnan is nézzük, a Fidesz rendszere semmiképpen sem családbarát, erkölcsileg és morálisan is totálisan megbukott

– írja Kunhalmi Ágnes.

Rovatok