Index Vakbarát Hírportál

Nyugdíjas vásárlóra támadt egy pécsi boltos

2024. március 27., szerda 13:49

Idős hölgyre támadt rá a pécsi vásárcsarnok egyik üzletének tulajdonosa tavaly decemberben. A férfi kiabált, és lökdöste a vásárlót, majd azzal fenyegette meg, hogy „agyonvágja”. Az esetről videó is készült.

A vádirat szerint az idős hölgy tavaly december 8-án a déli órákban a vásárcsarnok egyik üzletében vásárolt, és hallotta, hogy az üzlet tulajdonosa trágárul beszél a női alkalmazottakkal. A sértett ezt szóvá tette, mire a vádlott őt is trágár kifejezésekkel illette – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség.

A nyugdíjaskorú nő ekkor közölte a vádlottal, hogy bejelenti viselkedését a piacfelügyelőnek. Az üzlet tulajdonosa ekkor kilépett az üzlet ajtaján, és támadóan a sértett felé indult, közben megfenyegette azzal, hogy „agyonvágja”.

Az idős nő elsietett, majd bejelentést tett a piacfelügyelőnél, akivel együtt mentek vissza az agresszív férfi üzletéhez. A vádlott, meglátva őket, indulatosan a sértett elé lépett, kiabált vele, fenyegette és több méteren keresztül lökdöste. A sértett védekezésül maga elé tartott kezeit ellökte, majd egyszer felé ütött, de nem találta el – tették hozzá.

Az ügyészség szerint a férfi cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, így alkalmas volt arra, hogy másokat megbotránkoztasson és megijesszen. A vádiratában indítványozták, hogy a bíróság a vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt pénzbüntetést szabjon ki.

Az esetet a vásárcsarnok biztonsági kamerája is rögzítette: 

Mint írtuk, februárban egy pécsi pékség vezetője ellen emeltek vádat, miután tavaly októberben az egyik vásárlójára támadt. A férfi sérelmezte, hogy az idős sértett kézzel fogta meg a kenyeret, ezért annyira felháborodott, hogy két kézzel ragadta meg a nyugdíjaskorú férfi nyakát. 

Rovatok