Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit elárulta, mi volt az első igazán nagy tőrdöfés a szívébe Magyar Pétertől

2024. március 27., szerda 20:22 | aznap frissítve

Varga Judit megtörte a csendet, Hajdú Péternek mesélt a Magyar Péterrel való házasságáról. Az egykori igazságügyi miniszter többek között azt is elmondta, volt olyan eset, amikor volt férje késsel a kezében járkált a közös otthonukban.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter exkluzív interjút adott Hajdú Péternek. A Frizbi TV YouTube-csatornájára feltöltött adás előzetesében Varga elmondta, állandóan attól kellett tartania, hogy Magyar Péternek milyen hangulata van, és attól félt, hogy nem ér véget az abúzus.

A Frizbi Hajdú Péterrel című műsor különkiadásában Varga Judit azt mondta, nem kívánja senkinek, hogy a házastársa titokban hangfelvételt készítsen róla abból a célból, hogy folyamatosan azzal zsarolja. Hozzátette, hogy azt Magyar Péter nem politikai célból készítette, hanem azért, hogy őt zsarolhassa.

A volt igazságügyi miniszter közölte, szerinte ez az egész helyzet nagyon megalázó, mert komoly embernek tartotta magát.

Jogász vagyok. Beszélek nyelveket és büszke voltam arra, hogy Magyarországot képviselhettem a brüsszeli vitákban, és mindig igyekeztem távol tartani magam a bulvártól. Egyáltalán nem szerettem volna a magánéletemnek a borzalmait, a személyes poklomat bemutatni az embereknek.

– fogalmazott Varga Judit, hozzátéve, hogy azért vállalta el ezt az interjút, hogy a családja tisztességét és igazságát megvédje.

Varga Judit Magyar Péterről: Állandóan a hangfelvétellel zsarolt

Ezt követően arról beszélt, hogy eleinte figyelemmel követte Magyar Péter közéleti szereplését, és elmesélte, hogy egy alkalommal az édesapja sírásközeli állapotban hívta fel, és arra kérte Vargát, hogy állítsa le az újságírókat, mert minden Magyarról szóló cikk azzal kezdődött, hogy „Varga Judit volt férje”, és a volt igazságügyi miniszter szüleit nagyon bántotta, hogy lányukat még mindig összefüggésbe hozzák Magyar Péterrel.

Varga Judit szerint ő ezzel semmit nem bírt kezdeni, és tudta, hogy Magyar ezzel szerzett kattintásokat az induló politikai karrierjének elején. Az egykori miniszter kihangsúlyozta, hogy Magyar Péter hazudik arról „a szörnyű bűnről”, ami az ő családjuknak egy hatalmas fájdalom volt. És Varga úgy érzi, tartozik a szüleinek és a nővérének azzal, hogy elmondja, hogy Magyar Péter a magánéletében nem az az ember, akinek a külvilág felé mutatja magát.

A Magyar Péter által kedden nyilvánosságra hozott hangfelvétellel kapcsolatban Varga Judit azt mondta, hogy volt férje állandóan azzal zsarolta őt, hogy majd kitálal az otthon történtekről, még akkor is, ha a gyerekeik fegyelmezéséről volt szó. Szerinte Magyar visszaélt azzal, hogy Vargának a miniszteri mivoltából kifolyólag fegyelmezetten kellett viselkednie.

Kiemelte, hogy amikor miniszter lett, akkor ezeknek a veszekedéseknek lett egy furcsa, szürreális hangulata. Hozzátette, hogy megismerkedésük elején imponált neki Magyar Péter „vonzó külseje, megnyerő beszéde, intelligens mondatai, a Petőfi-idézetek, lánglelkűségnek a látszata”.

Hozzátette, hogy mindez azért tetszett neki, mert őt is érdekelte a közélet, szerette a történelmet, együtt jártak múzeumba, és még Gyurcsány Ferenc ellen is együtt tüntettek 2006-ban.

„Olyan vagy, mint egy egysejtű fakocka”

Kiemelte, hogy az elején minden olyan nagyszerűnek tűnt, sokat utaztak, rengeteg szerelmes levelet, verset kapott Magyar Pétertől, majd később, ahogy a kapcsolatuk komolyodott, rájött, hogy ez csak a látszat. Hiszen szerinte ezek mögött a látványos gesztusok mögött a lelketlenség, a teljes empátiahiány és a manipuláció áll.

Varga Judit az interjúban azt is elmesélte, hogy az első jel az volt, amikor a volt férje azt mondta neki, hogy olyan vagy, mint egy egysejtű fakocka, akkor az nagyon rosszul esett neki. 

Szerinte

a legfájóbb és legkegyetlenebb az az eset volt, ami az első igazán nagy tőrdöfés a szívébe, amikor az első gyerekük megszületett,

hazavitték a kórházból, és amíg Varga Judit csodálva nézte a gyereküket, azt mondta férjének, hogy „Péter, nézd már meg, milyen gyönyörű ez a gyerek”, Magyar azt válaszolta neki, hogy „Mi van, nem tudsz össze rakni egy normális magyar mondatot? Nem jártál nyelvtanórára, szövegértési problémáid vannak?”.

Varga Judit arra is kitért, hogy Magyar abban is kritizálta őt, hogy gyakran használta azt a kifejezést, hogy „gyermekkel ajándékozta meg őt”, ami a volt férje szerint „egy biológiai tény, hogy szült”.

Egyszer már majdnem elváltak

A volt miniszter ezt követően arról beszélt, hogy a folytonos verbális abúzus és kritizálás után 2013-ban megpróbáltak elválni, és el is indultak ezen az úton, de Magyar Péter könyörgött neki, hogy menjenek el párterápiára, és megpróbálták helyrehozni a kapcsolatukat.

Szerinte ez egy visszatérő stratégia volt Magyar Péter részéről: amikor Varga megpróbált kiszállni a kapcsolatból, akkor Magyar visszahívta. Hozzátette, hogy ez érthető is, hiszen a volt miniszter „szült neki három gyereket”, otthont teremtett a családjuknak, és megteremtette azt a hátteret, amelyben volt férjének csak annyi dolga volt, hogy mindent kritizáljon és mindenben hibát találjon.

Eközben a barátai és a családja pedig megszerezték neki a megfelelő munkahelyeket. Később, amikor visszatértek Brüsszelből, és Varga előbb államtitkár, majd miniszter lett, akkor Magyar Péter arra való tekintettel kapott állást, hogy a felesége ebben a pozícióban volt. Szerinte ezt a volt férje kihasználta.

Varga Judit úgy véli, hogy Magyar Péter nemcsak őt, hanem Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert is elárulta, aki volt férjének nagyon közeli barátja volt. Kiemelte, hogy Magyar Gulyás Gergelyen „élősködött”, mert látta rajta, hogy van benne politikai potenciál, és jó lehetőségeket, kapcsolatokat szerezhetett a miniszterrel való barátsága nyomán, eközben pedig őt is folyamatosan kritizálta Vargának.

Felidézte, hogy Magyar Péter mindig elmondja, hogy már kiskora óta érdekli a közélet, hogy ott volt a tüntetéseken, hogy Mádl Ferenc volt a keresztapja, és Erőss Pál volt a nagyapja. Varga Judit szerint ezt Magyar neki is elmondta megismerkedésükkor.

Gyakorlatilag úgy érezte, hogy csak azért, mert ő egy ilyen budai családba született, és neki ilyen ősei, felmenői voltak (…) neki alanyi joga van arra, hogy a közéletben ő valaki legyen

– mondta, hozzátéve, hogy „a normális emberekhez” képest azonban Magyar Péterből hiányzik az alázat, és nem teszi hozzá a sikerhez a szükséges munkát.

Varga Judit elmondása szerint sokat sírt Magyar Péter miatt, aki mindig őt hibáztatta mindenért, és könyörgött neki, hogy változtasson a hozzáállásán vagy mondja meg, mi a baja vele. Mint mondta, próbált segítséget is kérni, de rá kellett jönnie, hogy egy narcisztikus személyiségzavarral rendelkező emberen nem lehet segíteni.

A volt miniszter kiemelte, hogy amikor hazaköltöztek Brüsszelből, Magyar Péter még jobban kritizálta, és „megpróbálta őt lelkileg destabilizálni”. Olyanokat mondott neki, hogy „nézel bele a levegőbe, mint egy egysejtű szobanövény”, vagy „ülsz ott a sok okos ember között, és azt se tudod, hogy mi történik veled”.

„Legyél okos, mert buta vagy”

Varga szerint Magyar Péter se tudott arra magyarázatot adni, hogy miért bánt így vele, és a válásuk után azt mondta neki, hogy „legyél okos, mert buta vagy”. A volt miniszter ebből tudta, hogy nagy a baj, mert se okosabb, se butább nem tud lenni annál, mint amilyennek született, és ekkor úgy érezte, hogy teljesen reménytelen a helyzetük. Varga Judit akkor el is költözött, és a szüleinél pihente ki magát, majd pár hónappal később újra összejöttek.

Senki soha, sem a Fideszből, sem a kormányból nem mondta meg, hogy mit csináljak a magánéletemben

– jelentette ki Varga Judit cáfolva volt férje azon korábbi állítását, miszerint a Karmelitából nem engedték őket elválni.

Az interjúban egy olyan esetet is felidézett, amikor Magyar Péter bezárta őt egy szobába, mert nem akart elmenni a volt feleségével egy rendezvényre, amelyen Vargának megnyitóbeszédet kellett mondania. Már éppen indultak volna, amikor Magyar bezárta őt, végül az egyik fia szabadította ki egy másik kulccsal.

Elmondása szerint annyi hasonló eset volt, hogy egy idő után a kabinetfőnöke és a személyi titkára „kialakítottak bizonyos munkamódszereket”. Egy fontos interjú előtt például a telefonját is elzárták, hogy ne láthassa Magyar üzeneteit.

Arra a kérdésre, hogy miért nem vált el korábban, azt válaszolta, hogy „azért, mert egy küzdő típus vagyok”. Mint mondta, nem akarta megélni azt a kudarcot, hogy nem tudja összetartani a családot, továbbá Magyar „megfelelő ritmusban adagolta a szeretetmorzsákat”.

Amikor Varga először elköltözött tőle, Magyar szép, kézzel írt leveleket írt neki, amelyekben leírta, hogy tudja, mit kellene változtatnia, és hogyan kellene viselkednie, hogy ne veszítse el a családját. Azt is megígérte, hogy javít a legidősebb fiával való kapcsolatán, akit Varga Judit szerint volt férje szintén verbálisan bántalmazott.

Varga elmondta, állandóan attól kellett tartania, hogy Péternek milyen hangulata van.

Attól féltem, hogy nem fogja abbahagyni az abúzust. És a Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban

– mesélte, hozzátéve, hogy mindezt az édesanyja is látta, akit megrázott ez a jelenet. Majd Magyar Péter ezt követően lefeküdt aludni, és utólag Varga Judit úgy gondolja, hogy mindez csak erődemonstráció volt. A volt miniszter ezt követően azt is megjegyezte, hogy egyszer, amikor terhes volt, Magyar nekilökte egy ajtónak.

Varga szerint amikor bejelentette a válást, Magyar manipulatív módon elkezdte gyűjteni a „bizonyítékokat”, amelyekkel később zsarolhatja őt, és gyakran fenyegetőzött a kormánybuktatással is.

Az interjúban felidézte azt a vitájukat is, amelyről rendőrségi jegyzőkönyv is készült. Azt mondta, hogy egy veszekedés után Miskolcra akart menekülni a szüleihez, de Magyar megakadályozta ebben. Varga szerint minden úgy történt, ahogy az a jegyzőkönyvben szerepel.

Varga Judit úgy véli, mindent feladott a váláskor, és anyagilag is rosszul jött ki ebből, ami a vagyonnyilatkozatán is látszik. Állítása szerint ekkor már annyira rossz volt a helyzetük, hogy „egy bugyiban eljött volna”. Azt, hogy férje virággal jelent meg és felolvasott egy megható levelet a váláson, szereplésnek és manipulációnak nevezte. Szerinte Magyar ezzel azt akarta elérni, hogy olyan mondatok kerüljenek a jegyzőkönyvbe, amiket később felhasználhat ellene.

Magyar Péter: Ez a magyar politikatörténet leggusztustalanabb leszámolása

Magyar Péter szerda délután újabb Facebook-posztban üzent volt feleségének. Bejegyzésében azt írta, „ami most történik, az a magyar politikatörténet leggusztustalanabb leszámolása és karaktergyilkossági kísérlete, amiben semmi sem szent. A volt igazságügyi miniszter és a három gyermeke sem”.

Szerinte Varga Judit „a hangfelvétel nyilvánosságra kerülésével” került olyan helyzetbe, „melyből nem lát kiutat”. Majd az ellene felhozott, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatos vádakra reagálva azt írta: „Ki az, aki elhiszi, hogy pont az igazságügyi minisztert ne tudták volna a hatóságok megvédeni tőlem?”

Végtelenül sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél. De a tét óriási. Egy egész országot kell most megmenteni. (…) Tudd, hogy én akkor is itt leszek neked és a gyerekeknek, amikor ez az aljas hatalom már sehol sem lesz. Légy erős, vigyázz magadra!

– zárja posztját Magyar Péter.

(Borítókép: Varga Judit a Frizbi TV vendége. Fotó: Hajdú Péter / Frizbi)

Rovatok