Index Vakbarát Hírportál

Lázár János: Megígértem, ma elrendeltem

2024. március 28., csütörtök 12:43

Lázár János építési és közlekedési miniszter elrendelte, hogy a jövőben nem lehet éjszaka, húsvétkor pedig semmilyen munkát végezni a Déli Körvasút építésénél.

A tárcavezető a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott: „Megígértem. Ma elrendeltem. A Déli Körvasút jó Magyarországnak és jó a budapestieknek, ezért megépítjük. De úgy, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az ott élőknek. Megállapodtam a helyi civilekkel: a jövőben nincs éjszakai munkavégzés, húsvétkor pedig semmilyen. A lakóknak jár a nyugalom, az építőknek pedig a pihenés.”

A bejegyzéshez feltöltött miniszteri egyedi utasításban az olvasható: a Ferencváros–Kelenföld vasútvonal kapacitásbővítésének építési munkálataival kapcsolatban a lakókörnyezet és a lakók védelme érdekében elrendeli

a budai oldalon jelentős zajhatással járó, éjszakai munkavégzést szüneteltető intézkedések megerősítését, a továbbiakban jelentős zajhatással járó, éjszakai munkavégzés tartós, azonnali hatályú, teljes körű leállítását, továbbá a húsvéti ünnepek időtartama alatt, azaz 2024. március 29. – 2024. április 1. napokon mindennemű munkavégzés leállítását.

A csütörtöki miniszteri utasítás, mint olvasható, azonnal alkalmazandó és visszavonásig érvényes – összegezte az MTI.

Erős a politikai zaj

Párnapja Karácsony Gergely főpolgármester a legkorruptabb beruházásnak nevezte a Déli Körvasút megépítését, aminek közösségi oldalán is hangot adott. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt viszont nem érti Karácsonyt, mivel három éve még ő maga is támogatta a körvasút létrehozását.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár, aki indul a főpolgármester-választáson, Facebook-bejegyzésben reagált Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester videójára, amelyben Karácsony a Déli Körvasút megépítéséről úgy beszél, hogy az az elmúlt évtized legkorruptabb, leginkább jogsértő és leginkább környezetromboló beruházása.

„Sajnálattal látom, hogy Karácsony Gergely ma egy megafonos stílusú lejárató videóban próbál betámadni a Déli Körvasút kapcsán, miközben korábban hivatalosan is támogatásáról biztosította a beruházást” – írta Vitézy, és hosszan, pontokba szedve mutatott rá – ahogy fogalmazott – a „tényekre”.

Rovatok