Index Vakbarát Hírportál

Apa és fia tragédiája, így segít a falu a családnak

2024. március 29., péntek 12:18

A tragédiával végződő Esztergom–Nyerges Rally évadnyitó rendezvényén egy bajnai apa és fia is meghaltak. A település összefogott, és gyűjtésbe kezdtek a gyászoló családtagok számára.

Mint arról beszámoltunk, március 24-én tömegszerencsétlenség történt az Esztergom–Nyergesújfalu ORB-futamon, amikor egy raliautó csapódott a nézők közé. A tömegbalesetben öten meghaltak és sokan megsérültek, a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a raliversenyen részt vevő egyik jármű lesodródott az útról Lábatlan és Bajót között. Egy szemtanú szerint az autó – a RallyLife információi szerint egy Skoda Fabia R5 – nagy sebességgel érkezett Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta, a jármű emiatt irányíthatatlanná vált, és elsodorta a közelben álló embereket.

Egy édesanya és lánya is a ralibaleset halálos áldozatai között volt. A 49 éves anya – aki két gyermekével állt ott, ahol kisodródott a versenyautó – a helyszínen életét vesztette. A kislány életéért még napokig küzdöttek, de kedden ő is belehalt sérüléseibe.

A Bors információi szerint a halálos áldozatok között volt egy édesapa és annak fia is, akik a Komárom-Esztergom vármegyei Bajnán éltek.

Egy helybéli férfi elmondta, hogy apa és fia családtagjaikkal együtt látogattak ki a futamra. A fiú testvére és annak gyermeke is részt vett az eseményen, ott álltak, ahol az autó kisodródott. Őket a nő férje mentette meg, ugyanis az utolsó pillanatban mindkettőjüket elrántotta a nézők közé csapódó autó elől.

A település összefogott a gyászoló családtagokért, és gyűjtésbe kezdtek.

Több helyen is gyűjtünk, bankban és a településen két helyen is, készpénzben. Szörnyű, hogy egy ilyen kedves családdal ilyen borzalom történt, és bár a fájdalmukon nem enyhíthetünk, próbálunk az anyagiakban segíteni nekik

– mondta a helybéli férfi a lapnak. 

Rovatok