Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ervin Varga Juditról: Parancsra ugrott elő, egy megrendelt interjúval

2024. április 2., kedd 16:46

Nagy Ervin a Varga Judit-interjú után is kiáll Magyar Péter mellett. A színész nem tartja hitelesnek a volt igazságügyi minisztert, aki véleménye szerint megrendelésre „szinte a bokorból ugrott elő” a történetével.

A Magyar Péter-jelenségről Nagy Ervin, Lengyel Tamás, Renner Erika és Pankotai Lili is kifejtette a véleményét az RTL Reggeli kedd adásában.

Renner Erika, aki a „lúgos orvos” áldozataként lett ismert, már az elmúlt héten is azt tanácsolta Varga Juditnak, hogy forduljon az Áldozatsegítő Központhoz, ha „kihirdette″, hogy milyen egy bántalmazás. 

Renner Erika hozzátette, hogy Varga Judit Hajdú Péternek adott exkluzív interjúja egy „borzasztó övön aluli ütés” azoknak az áldozatoknak, akiket napi szinten ér családon belüli erőszak. Úgy látja, hogy az ügy egy „veszélyes a politikai játszma”, mivel így még hitetlenebbé válhatnak az áldozatok. 

Nagy Ervin szerint a bántalmazó kapcsolat nem egyoldalú

Nagy Ervin március 15-én, Magyar Péter zászlóbontásán szavalta el a Nemzeti dalt, és Varga Judit interjúja után sem változott a véleménye a jogászról. A színész nem vonja kétségbe, hogy Varga Juditnak és Magyar Péternek rossz házassága volt, de véleménye szerint a bántalmazásról szóló történet nem egyoldalú.

Kiemelte, hogy az egykori igazságügyi minisztert a propagandagépezet parancsára beemelték, „mint egy szuperfegyvert”. A színész úgy látja, hogy Varga Judit szinte „a bokorból ugrott elő”, egy „finoman szólva megrendelt interjúban”.

Nagy Ervinnek az sem hiteles, hogy Magyar Péter volt felesége nem a rendőrségre ment a kapcsolati erőszakról beszélni, hanem a Frizbi TV műsorába.

A színész azokkal sem ért egyet, akik Magyar Pétert „a Fidesz trójai falovának” tartják, mivel szerinte a jogász rengeteg áldozatot hozott már azzal, hogy kiállt. Megjegyezte, a kormány célja, hogy egy családon belüli bulvárral tereljék el a figyelmet a közügyekről. Ezzel az állítással Lengyel Tamás is egyetértett, majd megjegyezte, hogy a rendszert is jól leírja, ha állításuk szerint tíz éve tudtak a bántalmazásról, és nem tettek semmit. 

Pankotai Lili megjegyezte, hogy Magyar Péter egészen más, mint az eddigi politikai szereplők. „Gyurcsány és Orbán Viktor az én generációm szemében egy és ugyanaz. Újabb rendszerváltás terhe nyomja a vállunkat” – fogalmazott a műsorban a pedagógustüntetések aktív szereplője. 

Rovatok