Index Vakbarát Hírportál

Tanúkat és videókat keres a rendőrség a halálos ralibaleset ügyében

2024. április 2., kedd 17:37

A lakosság közreműködését kéri rendőrség az öt ember halálát okozó ralibaleset ügyében. A tanúk mellett olyan felvételeket is várnak, amelyek segíthetnek tisztázni a tragédia körülményeit.

Mint arról beszámoltunk, március 24-én tömegszerencsétlenség történt az Esztergom–Nyergesújfalu ORB-futamon, amikor egy raliautó csapódott a nézők közé. A tömegbalesetben öten meghaltak, és sokan megsérültek, a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett.

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja. Az ügyben ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akik a halálos ralibaleset ügyében érdemi információval vagy videófelvétellel rendelkeznek.

Kizárólag olyan tanúk jelentkezését várják, akiknek a baleset bekövetkezésével összefüggésbe hozható felvételük van.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akinek információja van, személyesen jelenjen meg a rendőr-főkapitányságon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívón vagy a 34-517-777-es telefonszámon.

Korábban már elítélték a rali szervezőjét

Ahogy korábban megírtuk, Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke szerint szabálytalan helyen álltak a nézők, többször is figyelmeztették őket erre, mégis visszamentek. Azt is megjegyezte, hogy a verseny biztonsági terve teljesen rendben volt, de a történtek fényében alapjaiban kell újragondolni a magyarországi raliversenyek szervezését és lebonyolítását.

A rendőrség azóta közölte, hogy megindult a büntetőeljárás, és az is kiderült, hogy a rali szervezőjét egyszer már elítélték egy másik baleset miatt.

Rovatok