Index Vakbarát Hírportál

Már zajlanak a nyári honvédelmi táborok előkészületei, hamarosan a jelentkezés is elindul

2024. április 2., kedd 10:48

A Magyar Honvédség idén nyolcadik alkalommal szervezi meg nyári iskolai szünetben a 12–18 éves korosztálynak szóló Honvédelmi táborokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden az MTI-vel.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf tájékoztatása szerint már javában zajlanak a nyári honvédelmi táborok előkészületei, amelyek idén is biztonságos körülmények között adnak bepillantást a fiataloknak a katonák életébe. 

A tárcavezető elmondta: 2024 nyarán júniustól augusztusig 121 turnusban 4500 gyermek táborozhat. A honvédelmi táborokban a diákok 25-féle különböző honvédelmi témájú tematikából választhatnak az ország mintegy 47 különböző helyszínén. A miniszter kiemelte: újdonság a tematikák között a drón-, életmód-, kibervédelmi, ejtőernyős és Ludovika-pályaorientációs tábor.

A programokat – kifejezetten a korcsoportokra szabva – tapasztalt katonák vezetik le, a táborlakók a többi között megtanulhatják az álcázás technikáját, megismerkednek a tereptannal, tanulnak közelharcot, elsajátíthatnak túlélési technikákat, illetve az életmentés alapjait is.

Olyan értékes tudást szerezhetnek, amelyet később az élet bármely területén hasznosítani tudnak

– tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közleményben.

Jelentkezni április 2-től lehet a Honvédelmi Táborok hivatalos honlapján, a https://honvedelmitabor.hu oldalon.

Lapunk még 2022-ben foglalkozott azzal, hogy az orosz–ukrán háború kitörése után jelentősen megugrott a honvédelmi táborba jelentkezők száma, a tematika pedig nagy népszerűségnek örvend. A lehetséges összefüggésekről itt írtunk bővebben. 

Rovatok