Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről tárgyalt

2024. április 3., szerda 11:04

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Enrico Letta korábbi olasz kormányfőt, akivel a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről is tárgyalt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik, amelyet e hónapban tesz majd le az EU döntéshozóinak asztalára.

Enrico Letta Orbán Viktorral folytatott megbeszélésén ezért a legfontosabb téma az európai gazdaság versenyképességének helyreállítása volt, valamint a belső piac kiteljesítése újabb területekkel, például a védelmi politikával.

Szóba került az EU bővítési stratégiája és a második fél évben esedékes magyar uniós elnökség programja is – mondta Havasi Bertalan.

Az Index nemrég arról is írt, hogy Orbán Viktor április 4-én, csütörtökön Boszniában, Banja Luka városában vesz részt több rendezvényen. A magyar miniszterelnök mostani látogatása alkalmával veheti át a boszniai Szerb Köztársaság legnagyobb kitüntetését.

Rovatok