Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy egy nyíregyházi zebrán elgázolnak egy futót

2024. április 4., csütörtök 12:47

Egy nyíregyházi kereszteződésen haladt át egy autós tavaly januárban, amikor elütött a zebrán egy futót. A balesetet egy térfigyelő kamera is rögzítette.

A vádirat szerint a középkorú férfi 2023. január 6-án reggel, még szürkületben autójával közlekedett Nyíregyháza belvárosában. A vádlott a Széchenyi utca és a Benczúr tér útkereszteződésében a közúti jelzőtáblával és útburkolati jellel is ellátott kijelölt gyalogos-átkelőhely felé hajtott – írja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

Az autó vezetője olyan sebességgel közelítette meg a zebrát, hogy a kocogó nőt nem vette észre, és fékezés nélkül elgázolta.

Az eset után a férfi azonnal a sértetthez sietett, majd értesítette a hatóságokat. A futó nő a baleset miatt 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség szerint a baleset azért következett be, mert a vádlott a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet nem kellő körültekintéssel és fokozott óvatossággal közelítette meg. A férfi nem tudott megállni, és nem adott elsőbbséget a gyalogosnak.

A büntetlen előéletű férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják. Az ügyészség vele szemben pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A videót egy térfigyelő kamera is rögzítette: 

Rovatok