Index Vakbarát Hírportál

Budapesti kokainkereskedők ellen emeltek vádat

2024. április 5., péntek 13:14

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt emeltek vádat három férfi és az egyikük felesége ellen Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint egy 40 éves budapesti férfi 2020 júliusától a 2021. szeptemberi elfogásáig rendszeresen értékesített kokaint. A drogot egy III. kerületi lakásban tárolta, adagolta, és onnan szolgálta ki a lakásba érkező vevőit.

A kábítószer-terjesztésébe a férfi bevonta a feleségét is, aki az útmutatásai szerint alkalmanként részt vett a kokain darálásában, hígításában és adagolásában, valamint – férje távollétében – tartotta a vevőkkel a kapcsolatot – ismertette a főügyészség.

Igény szerint a város távolabbi címeire a férfi maga vitte ki kocsival az árut, de a kereskedési hálózat tagja volt egy 33 éves biciklis futár is. Vele a férfi általában délutánonként találkozott, ekkor átadta neki a kiporciózott kokaint, és megjelölte a belvárosi kiszállítási címeket, majd estefelé eleinte napi, majd heti rendszerességgel egy óbudai benzinkúton elszámoltak.

Börtön vár rájuk

A rendőrség egy ilyen szokásos találkozón ütött rajta a pároson 2021. szeptember 29-én, és a szállítmány átadása után a 40 éves férfit a futárral együtt elfogta. A tájékoztatás szerint a kokain forrása egy 66 éves férfi volt, akinek szintén óbudai lakásában ugyanezen a napon a rendőrség kutatást tartott, és jelentős mennyiségű drogot foglalt le.

A Fővárosi Főügyészség a négy vádlottat kábítószer kereskedelmével, közülük a legidősebbet ennek jelentős mennyiségre elkövetett minősített esetével vádolja. A három, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfira fegyházbüntetés, a nőre börtönbüntetés, továbbá mindegyikükre pénzbüntetés kiszabását is indítványozza.

A 40 éves férfival szemben az ügyészi indítvány része 100 millió forintot meghaladó értékű vagyonelkobzás alkalmazása is – olvasható a közleményben.

Rovatok