Index Vakbarát Hírportál

Budapesten fogták el az emberölés miatt körözött pakisztáni férfit

2024. április 5., péntek 13:17

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi összefogással, három hét leforgása alatt fogott el egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok. Az elfogásra március 22-én került sor, és a rendőrök szerint a férfinak „meglepődni sem volt ideje”.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztálya derítette fel egy 19 éves férfi tartózkodási helyét, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály munkatársainak a látókörébe került egy pakisztáni férfi, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy elkövetője lehet egy portugáliai életellenes bűncselekménynek. A nyomozók felvették a kapcsolatot a KR NNI Célkörözési Osztályával, amely az ENFAST hálózatán keresztül megkereste a portugál hatóságokat – írja a police.hu.

Az egyeztetés alapján a gyanú beigazolódott. Kiderült, hogy a férfi Magyarországon álnevet használ, és Portugáliában minősített emberölés bűntette miatt keresik. Az NNI kezdeményezésére a portugál bíróság soron kívül európai elfogatóparancsot adott ki ellene.

Nem egészen három hét leforgása alatt, nemzetközi összefogással a magyar fejvadászok meg is találták a körözött budapesti tartózkodási helyét. A férfit veszélyes bűnözőként tartották számon, így elfogására az NNI felkérte a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetés Támogató Osztályát. Az elfogásra 2024. március 22-én került sor. A férfinak meglepődni sem volt ideje, olyan gyorsan kattant a kezén a bilincs, menekülésre esélyt sem adtak neki.

A férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Rovatok