Index Vakbarát Hírportál

Megtalálta a rendőrség az „év rablóját”

2024. április 5., péntek 19:11

Rablás közben tetten értek egy tolvajt Bácsalmáson, aki ugyan elmenekült a helyszínről, de minden iratát és a mobiltelefonját is a tetthelyen felejtette. Az egyértelmű bizonyítékok ellenére tagadja a bűncselekmény elkövetését.

A mobiltelefonjával együtt az okmányait is a rablás helyszínén hagyta egy férfi Bácsalmáson, amikor tettenérése után elmenekült – közölte a rendőrség a honlapján.

Egy asszony telefonált utcabeli férfi ismerősének 2024. április 4-én késő délelőtt, és elmondta, hogy egy idegent látott beugrani egy – szintén az utcában lakó – idős nő udvarába. Az ismeretlennél egy hátizsák volt, ezért a szomszéd sejtette, hogy mire készül az illető. A férfi azonnal átment az idős, egyedül élő szomszédjához, aki éppen kertészkedett.

Az idős nőt megkérte, hogy maradjon az udvaron, ő pedig átfésülte a házat, ahol a fürdőszobában összetalálkozott a hátizsákos idegennel, aki éppen egy elektromos hajvágót akart ellopni. A szomszéd próbálta visszatartani a tetten ért bűnelkövetőt, az azonban rövid dulakodást követően elszaladt a helyszínről.

AZONBAN Hátrahagyta a telefonját és az összes személyes iratát, így őt a helyi rendőrőrs járőrei rövid időn belül elfogták.

A 35 éves helybélit a nyomozók rablás miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. Az ügy érdekessége, hogy az egyébként büntetett előéletű gyanúsított annak ellenére tagadja a bűncselekmény elkövetését, hogy nyilvánvaló bizonyítékokat hagyott a helyszínen. Az esetet a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vizsgálják.

Rovatok