Index Vakbarát Hírportál

Erre készüljön fel, jön az anticiklon és vele a meglepetés

2024. április 6., szombat 18:39

A Kárpát-medencére a Dél-Európa térségében elhelyezkedő anticiklon húzódik rá, így vasárnap sok napsütésre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 28 fok között alakulhat.

Dél-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, melynek hatására napos, száraz, az átlagosnál melegebb idő jellemző – jelentette a HungaroMet. A Brit-szigeteket egy ciklon közelíti meg, melynek hidegfrontja fokozatosan eléri Nyugat-Európát.

A front előoldalán meleg, szubtrópusi eredetű levegő áramlik be, így az Ibériai-félsziget és Franciaország területén nagy területen 25 fok felett alakul a hőmérséklet. Észak-Európában ezzel szemben sokfelé nappal is fagypont alatti hőmérsékletet mérnek.

A Kárpát-medencére a Dél-Európa térségében elhelyezkedő anticiklon húzódik rá, aminek hatására dél felől egyre melegebb levegő érkezik, valamint felszakadozik a felhőzet. Csapadék nem valószínű.

Vasárnap jön a napsütés

Magyarországon a Dunától keletre fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, de az északkeleti tájakon kevés helyen valószínű eső, zápor. Éjszaka derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, néhol ködfoltok képződhetnek. Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, amit néhol fátyolfelhők szűrhetnek.

Éjszaka a légmozgás mérsékelt marad, vasárnap időnként megélénkülhet a keleti, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 28 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb – összegezte a HungaroMet az MTI szerint.

Rovatok