Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a kora nyárias időjárás, kelet felé vonul a felhőzet

2024. április 6., szombat 06:26

Szombaton a felhőtakaró kelet felé elvonul, mögötte napos, fátyolfelhős időre van kilátás. Eső, zápor az északkeleti tájakon előfordulhat, délután egy-egy zivatar is kialakulhat. A légmozgás az ország nagy részében mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szombaton gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, északon és északkeleten többfelé átmeneti eső, zápor alakulhat ki, délután északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. A nyugati-északnyugati szelet többfelé élénk, északon erős lökések kísérhetik.

A hőmérséklet hajnalban 7 és 13, délután 22 és 27 fok között alakul, északkeleten és az Északi-középhegységben alacsonyabb értékeket mérhetünk.

Szombaton a vastagabb, zártabb felhőtakaró kelet, délkelet felé elvonul, mögötte főleg délutántól egyre többfelé napos, fátyolfelhős időre van kilátás, a Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legtöbb napsütés – írja előrejelzésében a HungaroMet.

Az északkeleti tájakon eső, zápor, délután esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Megélénkül az ország északkeleti felén északnyugatira forduló szél, a légmozgás másutt többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, azonban néhol ennél pár fokkal hűvösebb maradhat az idő, főként a legtovább felhős keleti tájakon.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre.

Vasárnap napos idő várható kevés fátyolfelhővel, illetve lapos gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalban főleg északkeleten lehetnek pára- és ködfoltok. Az északkeleti, keleti, majd a délkeleti szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 7 és 15, a maximum 21 és 27 fok között alakul – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok