Index Vakbarát Hírportál

Újra járható a Kőröshegyi völgyhíd, befejeződött a próbaemelés

2024. április 6., szombat 11:57

Szombaton reggel 8 órától korlátozták az M7-es autópálya 113-as és 125-ös kilométerek közötti szakaszát, amíg a Kőröshegyi völgyhíd próbaemelését végezték. Erre azért van szükség, mert így tudják felmérni a hidat tartó saurk elhasználtságát. Jövő szombaton ismét megemelik a hidat, akkor várható a valódi vizsgálat.

Az Index is beszámolt arról, hogy két egymást követő szombaton – április 6-án és 13-án – végzik a Kőröshegyi völgyhíd állapotfelmérését, ehhez pedig két részletben meg kell emelni a hidat pár centivel, hogy meg tudják vizsgálni a tartósaruk elhasználtságát.

Véget ért a Kőröshegyi völgyhíd próbaemelése, az M7-es autópálya mindkét oldala újra járható a 113-as és a 125-ös kilométer között

– közölte az Útinform szombaton.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) korábbi közleménye szerint azt vizsgálják, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak a hidat tartó saruk.

Jelezték azt is, hogy a híd emelése április 13-án, szombaton 8 és 14 óra között várható, ekkor ismét lezárásra kell számítani. A problémás sarukat várhatóan augusztus végén, szeptember elején cserélik majd ki.

Az MKIF hangsúlyozta: előre tervezett vizsgálatról van szó, a híd biztonságos, jó állapotban van.

Rovatok