Index Vakbarát Hírportál

Szédületesen meleg lesz, nem sok jó vár a frontérzékenyekre

2024. április 7., vasárnap 06:07

Nem tágít a kora nyárias meleg, így a melegfrontra érzékenyek nem örülhetnek. A reggeli órákban ugyan helyenként számíthatunk ködre, de idővel az is felszáll, és visszaveszi az uralmat a napsütés.

A pára és köd feloszlását követően alapvetően napos idő lesz a jellemző, de időnként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést – olvasható a HungaroMet előrejelzésében. 

Csapadékra ugyan nem kell számítani, a keleti, délkeleti szél helyenként, főleg az Észak-Dunántúlon megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Veszélyes időjárási jelenség miatt ugyan nem adtak ki riasztást, a meteorológusok tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek a reggeli órákban Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben. A látási viszonyok délelőtt javulni fognak.

Vasárnap nem lesz front felettünk, azonban a kora nyárias idő velünk marad, így a melegfrontra érzékenyek jobb, ha felkészülnek. Fejfájás, migrén, fáradékonyság és dekoncentráltság továbbra is előfordulhat – írja az Időkép.

A melegedés és a jelentős napi hőingadozás miatt vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, szédülés, rosszullét is kialakulhat. Nő a stroke és az infarktus kockázata.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok