Index Vakbarát Hírportál

Kunhalmi Ágnes üzent Magyar Péternek: Orbán Viktor még mindig hátradőlve kávézik

2024. április 7., vasárnap 09:32

Egy baloldali, szociáldemokrata pedig nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán – írta vasárnap a közösségi felületén Kunhalmi Ágnes, aki részletesen reagált a Magyar Péter-jelenségre.

„Magyar Péter tegnap azt mondta, tiszteletben kell tartani a baloldalt. Én is tiszteletben tartom az ő nyilvánosságban vívott harcát a jobboldalon” – így kezdte vasárnap reggeli Facebook-bejegyzését Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke.

Az ellenzéki politikus szerint látni kell, hogy „legkésőbb 2026-ban a jelenlegi választójogi törvény miatt koalíciós kényszer lesz, és ezt, ha valaki, akkor Magyar Péter úr is tudja”.

Kunhalmi Ágnes azt is hozzátette, hogy  „oszd meg és uralkodj” politikája miatt Orbán Viktorral szemben több mint 2,5 millió szavazót összehozni nem egyszerű feladat. „Orbán még mindig hátradőlve kávézik, mert a Fidesz tábora továbbra is egységes, és lényegében meg sem érintette az, ami történik” – összegzi.

Tiszteletben tartom azokat a liberálisokat, kiábrándult párt nélkülieket és a kiábrándult jobboldali demokratákat is, akik ma érdeklődve figyelik Magyar Pétert. Viszont szeretném leszögezni, hogy bárminemű koalíció a következő országgyűlési választásokra számomra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandóak együttműködni

– fogalmazott az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes posztját úgy zárta, hogy „egy baloldali, szociáldemokrata pedig nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán”.

Fokozódik a feszültség az ellenzék és Magyar Péter között?

A tüntetésről folyamatosan frissülő cikkben és egy összefoglaló keretében is beszámoltunk, valamint videót is készítettünk Magyar Péterrel. A Diákhitel Központ korábbi vezetője, Varga Judit exférje az első tüntetését  március 15-én tartotta, amelyen bejelentette, hogy Talpra Magyarok! néven szervez közösséget.

A második  demonstrációt a második ügyészségi meghallgatásának napján – egy hangfelvétel közzététele után – tartották.

„Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért” – ezzel a címmel hirdetett tüntetést szombat délutánra a fővárosba Magyar Péter, amelyen több ezren vettek részt. A tüntetés előtt néhány órával bejelentette, hogy megalapította a Legyél a változás! Egyesületet.

Rovatok