Index Vakbarát Hírportál

Csőtörés volt a XVI. kerületben, a HÉV-ek korlátozva, a buszok terelve közlekednek

2024. április 8., hétfő 07:50 | aznap frissítve

Hatalmas csőtörés miatt áll a víz a XVI. kerületi Veres Péter úton, a Thököly és a Sárgarózsa utca között. A forgalom lépésben halad, a H8-as és a H9-es HÉV korlátozottan közlekedik, több busz pedig kerülővel jár. A forgalom egyelőre lépésben halad.

A XVI. kerületben a Veres Péter utat lezárták a Thököly út és a Sárgarózsa utca között csőtörés miatt. A Veres Péter úton befelé, illetve a környező utcákban lépésben halad a forgalom.

A H8-as és a H9-es HÉV az Örs vezér tere és Mátyásföld, repülőtér között nem közlekedik, pótlóbusz jár az Örs vezér tere és Cinkota között, mely Nagyicce állomást nem érinti.

A 44-es, a 45-ös, a 176E és a 276E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Egyenes utcai lakótelep, Nagyicce és a Lándzsa utca megállót, a 277-es autóbusz szintén terelve jár, nem érinti a Rákosfalva és a Szent Korona utca közötti megállókat – közölte Facebook-oldalán a BKK.

Frissítés (08:37)

A történtek miatt kerestük Budapest XVI. kerületének önkormányzatát, akik az Index megkeresésére elmondták, hogy 

A Veres Péter úti víznyomócsőtörés kapcsán jelenleg annyit tudunk elmondani, hogy Kovács Péter polgármester a helyszínen van és a lakosságvédelmi intézkedéseket megkezdte, ezen kívül szivattyúval segítjük a katasztrófavédelem munkáját

– közölték lapunkkal.. 

Frissítés (09:48)

A katasztrófavédelem a következő közleményt tette közzé pár órával a csőtörés után: „két társasház mélygarázsát is elöntötte a víz Budapest XVI. kerületében, a Veres Péter úton, a Sárgarózsa utca és a Farkashida utca között, miután eltörött egy nagyátmérőjű vízvezeték. A fővárosi hivatásos tűzoltók szivattyúkkal távolítják el a vizet az épületekből. A csőtörés következtében az úttest is beszakadt, így teljes szélességében lezárták a Veres Péter út érintett szakaszát”.

Rovatok