Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás Magyar Péternek: Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni

2024. április 8., hétfő 09:43

Magyar Péter Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel akar vitázni, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy az EP-listavezetőkkel, Deutsch Tamással és Dobrev Klárával mérkőzhet meg.

„Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Ennyi” – írta közösségi oldalán Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője.

A kormánypárti politikus arra a hírre reagált, amely szerint Magyar Péter vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt és a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, Gyurcsány Ferencet. 

„A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak, és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán. Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban. Az időpontban rugalmas vagyok. A vitát akár Hajdú (áfacsaló) Péter is vezetheti” – fogalmazott közösségi oldalán a Diákhitel Központ korábbi vezetője, Magyar Péter. 

A DK már Deutsch Tamást megelőzve reagált a felhívásra, mondván, EP-listavezetőjük, Dobrev Klára készen áll a vitára. 

Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármesterjelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármesterjelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere

– írta közleményében az ellenzéki párt. 

Deutsch Tamás kezdeményezését a Jobbik – Konzervatívok EP-listavezetője már elfogadta, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Magyar Péter elfogadja-e a kormánypárti politikust és Dobrev Klárát vitapartnernek Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc helyett.

Tisztelt Deutsch Tamás! Bár a jelzőket elutasítom, de a vitát fontosnak tartom és elfogadom. Hol és mikor?

– reagált Deutsch Tamás bejegyzésére Róna Péter, a  Jobbik – Konzervatívok EP-listavezetője.

Rovatok