Index Vakbarát Hírportál

Lázár János bejelentést tett, megépítik a Pázmány új campusát

2024. április 9., kedd 19:11

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megépítését jelentette be az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán.

Lázár János azt írta, a helyiekkel egyeztetve teszik meg ezt, „annak ellenére is, hogy a bíróság elutasította a beruházás ellen tiltakozók azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét”.

A tárcavezető közlése szerint számukra az a fontos, hogy a helyi lakosok mondják el, a környék mely homlokzatai vagy utcái újuljanak meg, parkolóházat vagy mélygarázst építsenek, vagy még több parkot létesítsenek.

Lázár János bejegyzésének végén „egyetemet és békét” kívánt.

Az Index korábban beszámolt arról, hogy a tervek szerint 2027 őszén adják át a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) új campusát. A Palotanegyedben jelentősen nő a zöldfelület, megújul az Esterházy- és a Károlyi-palota is. Az építkezés összesen 200 milliárd forintba fog kerülni.

Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára szerint a Palotanegyed a történelmi Budapest igazi központja. Úgy véli, a negyednek stratégiai és szimbolikus jelentősége van a fővárosban.

Rovatok