Index Vakbarát Hírportál

Füstöt észleltek a pilótafülkében, Bukarest helyett Budapesten szállt le egy repülőgép

2024. április 9., kedd 16:55

Bukarest helyett Budapesten szállt le egy Párizsból induló repülőgép hétfő éjjel. A román sajtó szerint a kényszerleszállást a pilótafülkében észlelt füst miatt kellett végrehajtani.

Az AF1088-as, Párizsból Bukarestre tartó járatnak hétfő éjjel kellett volna megérkeznie a román fővárosba, azonban 23 óra körül Budapesten landolt – írja a G4Media.

Minderről a lap egyik újságírója a Facebook-oldalán számolt be: Lucian Mindruta a gépen tartózkodó ismerősétől kapta az információt. Elmondása szerint a leszállást követően tájékoztatták a gép utasait arról, hol vannak, és elmondták, hogy egy nem beazonosított műszaki probléma miatt kellett kényszerleszállást végrehajtaniuk.

Később azonban kiderült, hogy füstöt észleltek a pilótafülkében, így a repülőgépet tűzoltók vizsgálták át.

Az esettel kapcsolatban a Budapest Airport a Telex megkeresésére közölte, hogy „az Air France AF1088 járatszámú, Párizs–Bukarest-járata a kabinban érzékelhető füst miatt megszakította útját, és hétfőn 22:34 órakor leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren”.

A helyszínen a tűzoltók átvizsgálták a repülőgépet, amely ma reggel, utasok nélkül repül vissza Párizsba. Az utasokért a légitársaság mentesítő járatot küldött, amely kedden, a reggeli órákban indul tovább Bukarestbe – idézte a közleményt a lap.

Rovatok