Index Vakbarát Hírportál

Schiffer András: Az O1G-politika és a kormánypropaganda szerelemgyereke, ami az elmúlt hetekben zajlott

2024. április 9., kedd 16:56

Az ATV Öt című műsorában legutóbb a Magyar Péter-jelenség volt terítéken. A témáról Konok Péter történész, Schiffer András volt országgyűlési képviselő, Ceglédi Zoltán politikai elemző és Hont András újságíró beszélgetett.

Schiffer András volt országgyűlési képviselő az ATV Öt című műsorában a Magyar Péter-jelenséggel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a parlamenti ellenzék leírta magát a 2022-es országgyűlési választási eredménnyel, és várható volt, hogy jön egy olyan esemény, amely végérvényesen zárójelbe teszi a felállásukat, bár hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy az összes ellenzéki párnak vége – szúrta ki a Mandiner.

A volt országgyűlési képviselő szerint az a szürreális jelenség, amely az elmúlt hetekben lezajlott „az O1G politika és a kormánypropaganda szerelemgyereke”.

Konok Péter történész szerint „nem Magyar Péter fogja ledarálni az ellenzéket”, hanem éppen azért volt rá szükség, mert az ellenzék „ledarálta magát”. Hozzátette azt is, Magyar Péter ügyesen csinálja, hogy mindig csak sejteti, hogy majd később mond valami nagyot, de kérdés, ezt meddig tudja folytatni.

Ceglédi Zoltán elmondta, hogy van egy jól körülhatárolható tömeg, akik szeretnének a kormánnyal szembemenni, ugyanakkor szerinte Magyar Péter influenszerkedésben veri meg a jelenlegi ellenzéket, nem szavazatszámban.

Rovatok