Index Vakbarát Hírportál

Tovább folytatódik az üzengetés Tóth Vera és a Momentum között

2024. április 9., kedd 19:15

Tompos Márton szerint a Magyar Falu Program egy központosító törekvés, amely szerint nem a falunak adják a támogatást, hanem „fentről” dönti el valaki, hogy ki kapja azt. A momentumos képviselő Tóth Vera férjének új kisboltját hozza fel példaként, ami 37 millió forint pályázati pénzt nyert.

Tompos Márton, a Momentum alelnöke Facebook-oldalán reagált Tóth Vera és a palkonyai kisbolt ügyével kapcsolatban.

A Momentum alelnöke azt írja: „A palkonyai kisbolt ügye nem Tóth Veráról vagy Pauli Zoltánról szól, még akkor sem, ha ők ezt személyes »lejárató kampánynak« veszik.

Tompos Márton meglátása szerint a Magyar Falu Program egy újabb központosító törekvés, amikor nem a falunak adják a támogatást, hanem „fentről” dönti el valaki, hogy ki kapja azt.

Mi sem támasztja alá ezt jobban, mint az, hogy mennyi pénzt kapnak a falvak általában. Palkonya például 2022-ben 22 millió forintot kapott működési támogatásra, miközben a „kisbolt” 37 milliót nyitásra. Ezek az arányok elképesztőek, és kiszolgáltatják a településeket

– írja Tompos Márton, aki a továbbiakban azt hangsúlyozta, senki nem mondta, hogy Tóth Veráé a cég, hanem a férjéé, viszont a projektben „nyakig benne van”, amit mindenki láthat, hiszen a fotói ott vannak a Palkonyha honlapján szinte mindenhol.

Tompos Márton annak a véleményének adott hangot, hogy tények alapján is egyértelmű, a közpénzből megnyitott kisbolt a pályázati feltételeknek nem felel meg.

Mint megírtuk, a kampány Palkonyát is elérte: a Momentum Tóth Veráék kisboltjával tematizálná a helyi közéletet.

Beck Engelbert, a párt polgármesterjelöltje szerint a Magyar Falu Program pályázati kiírása egyértelműen megfogalmazza, hogy célja 2000 fős vagy ennél kevesebb állandó lakosságszámmal rendelkező kistelepülésen napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek létesítése vagy támogatása. Szerinte Tóth Veráék különleges termékeket áruló kisboltja ennek nem felel meg, mégis csaknem 40 millió forintot kaptak.

Tóth Vera hétfő délután a közösségi oldalán reagált Tompos Márton, a Momentum Mozgalom alelnökének Facebook-oldalán megjelent videójára.

Rovatok