Index Vakbarát Hírportál

Veréssel kényszerített prostitúcióra kiszolgáltatott nőket egy tolnai pár

2024. április 9., kedd 16:32

Jogerősen tíz és fél, illetve hét év börtönbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla egy Tolna vármegyei férfira és élettársára, amiért kiszolgáltatott nőket kényszerítettek prostitúcióra – írta meg az MTI a bíróság közleménye alapján.

A bűncselekmény elkövetésének idején 26 éves decsi férfi és vele egyidős élettársa egy munkahellyel, jövedelemmel, vagyonnal, családi kötelékekkel nem rendelkező fiatal nőt kényszerített prostitúcióra 2017 elejétől november végéig.

A nőt barátja mutatta be a vádlottaknak. A férfi és a pár megegyeztek, hogy a sértett a vádlottak ingatlanában prostitúciós tevékenységet fog folytatni, és az ebből származó bevétel 60 százaléka az elsőrendű vádlottat, míg 40 százaléka a sértettet, illetve barátját illeti.

Később, amikor a sértett és barátja szakítottak, a nő a vádlottakkal maradt, mert nem volt hol laknia, és azt az ígéretet kapta, hogy ezentúl már a bevétel fele illeti majd meg. A sértett csaknem egy éven át végzett prostitúciós tevékenységet, ezzel legalább 2,5 millió forintot keresve az elsőrendű vádlottnak, mielőtt megszökött volna.

A következő áldozat

Egy másik, enyhén értelmi fogyatékos sértettel az elsőrendű vádlott az utcán találkozott, amikor várandós, hajléktalan nő kéregetett. A férfi megpróbálta rábeszélni, hogy lakjon velük, majd közölte vele, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében férfiaknak kell szexuális szolgáltatásokat nyújtania. Bár a nő tiltakozott, feladta ellenszegülését, miután a férfi többször megütötte és megrúgta.

A nőt 2018 nyarától veréssel és fenyegetésekkel kényszerítette a férfi, hogy napi rendszerességgel végezzen prostitúciós tevékenységet. Ugyanezen év őszén a nő terhessége miatt szólt a férfinak, hogy nem akarja folytatni a prostitúciót, mire az az megverte. A nő vérezni kezdett, ezért mentőt hívtak hozzá. A szekszárdi kórházban szülte meg kisfiát.

A sértett a kórházból az újszülöttet nem vihette el, őt azonban a vádlottak visszavitték magukhoz, és a császármetszés után néhány nappal ismét fogadnia kellett férfiakat. A nő később újra teherbe esett, de ennek ideje alatt is folytatnia kellett a prostitúciót. Miután 2020 augusztusában ismét vérezni kezdett, újfent mentőt hívtak hozzá, majd sürgősségi császármetszéssel második gyermekét is megszülte.

A nő a kórházi dolgozóknak elmesélte történetét, majd végre feljelentést tett.

Milliókat kerestek a kizsákmányolt nőn

Az elsőrendű vádlott a nő prostitúciós tevékenységéből legalább ötmillió forint bevételre tett szert. Az első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék a vádlottakat két rendbeli társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt mondta ki bűnösnek, ezért a férfit tíz és fél, a nőt pedig hét év börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlottak a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követően bocsáthatók legkorábban feltételes szabadságra.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok