Index Vakbarát Hírportál

Ledőlt egy installáció Óbudán, egy ember kórházba került

2024. április 10., szerda 16:08

Kedd este ledőlt egy, a Hello Wood Zrt. által készített kulturális témájú installáció Óbudán, a szentlélek téri aluljáróban. Kiss László óbudai polgármester döbbenetesnek nevezte az esetet, és azonnali válaszokat követelt a vállalattól.

„Azonnali válaszokat várunk a Hello Wood Zrt.-től” – írta Kiss László az esetről beszámoló Facebook-posztjában. Mint kifejtette, kedd este az aluljáróban lévő installáció egy része ledőlt.

„Tudomásunk szerint egy személyt megfigyelésre kórházba vitték, de onnan elbocsájtották. A megmaradt és a ledőlt installációt a Hello Wood Zrt. kérésünkre elszállította – írta a polgármester, hozzátéve,

döbbenetesnek tartom, hogy ez az eset előfordulhatott, annál is inkább, mert e cég hosszú évek óta, már a korábbi városvezetésekkel együtt is nagy tapasztalatot szerzett a közterületi építési tevékenységek tervezésében és működtetésében.

A városvezető hozzátette, „a cég képviselője az átadás-átvételkor kijelentette, hogy a munkát »a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak, a vonatkozó szabványoknak, műszaki irányelveknek, üzemeltetői előírásoknak és az átadott tervdokumentációban foglaltaknak megfelelően végezte el. A tárgyi létesítésre vonatkozó jótállást és szavatosságot a kivitelező a szerződésben megfogalmazott feltételek szerint vállalja«”. 

Az ügy kapcsán haladéktalanul vizsgálatra utasítottam az Esernyős KFT. vezetőjét, és felszólítom a Hello Wood Zrt.-t, hogy haladéktalanul adjon választ arra, hogy fordulhatott elő az, hogy az általuk tervezett és készített installáció egy része ledőlt.  A vizsgálatnak ki kell derítenie, hogy rongálás, vagy a Hello Wood Zrt. részéről hibás teljesítés áll-e az installáció egy részének ledőlése mögött

– írta Kiss László, aki azzal zárta posztját, az önkormányzat igazságügyi szakértőt is bevon a vizsgálatba, és megteszi a szükséges jogi intézkedéseket a Hello Wood Zrt.-vel szemben.

Rovatok