Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 140-nel száguldozott Budapesten, maximális bírságot kapott

2024. április 10., szerda 11:29

A megengedett sebesség csaknem háromszorosával száguldott egy autós Budapesten március 10-én. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint az illető a sietségért maximális bírságot kapott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a BRFK XVII. és XVIII. kerületi rendőrei az elmúlt hetekben több alkalommal mérték a gépjárművek sebességét a gyorshajtások visszaszorítása érdekében.   

A XVII. kerületben 2024 márciusában több helyszínen, összesen 79 530 autó sebességét ellenőrizték, ebből 1050 lépte át a megengedett legnagyobb sebességhatárt.

A rekorder az a gépkocsivezető volt, aki március 10-én 50 kilométer per órás sebesség helyett 137-tel száguldott a Pesti úton.

Sietségéért 390 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetnie. A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai 2024 tizennegyedik hetében az Üllői úton és a Vasút utcában mérték a sebességet állványon elhelyezett és menet közbeni sebességmérő eszközzel.

Összesen 333 gépkocsiról készült felvétel – ezek mindegyike túllépte a megengedett határt. Volt olyan autó, amelyik az 50 kilométer per óra megengedett legnagyobb sebesség helyett 107-tel ment, amiért 169 ezer forint közigazgatási bírságot szab ki a hatóság.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.

Rovatok