Index Vakbarát Hírportál

Halálra rémült fél Budapest, gépfegyverropogásra riadtak fel a lakosok

2024. április 10., szerda 22:22

Sorra érkeztek az aggódó üzenetek a Facebookon szerda este, hogy Budapesten lövöldözést hallanak a lakosok. Nos, pánikra semmi ok, ugyanis filmet forgatnak.

„Tudja valaki, hogy mi ez a gépfegyvernek hangzó valami, amit kb. tíz perces időközönként hallunk? (Tábor hegy).”

„Szebb estét! Lövöldözés vagy mi van itt?! Géppisztolysorozatok plusz válaszlövések? Bogdáni út környéke. Folyamőrből hallom a tizedikről, de nem látom.”

„Nem tudja valaki, hogy mi ez a gépfegyveres lövöldözés a 13. kerületben?”

Ilyen és ehhez hasonló üzenetek lepték el a Facebookot szerda este, majd jöttek sorra a hozzászólások, hogy mennyire rémisztő az egész. Érthető, elvégre az ember amikor már éppen lefekvéshez készülne, nem arra számít, hogy fegyverropogás töri meg az éjszaka csendjét, és riasztja fel fél Budapestet.

Pánikra semmi ok

Most azonban ez történt, a reakció pedig természetes, amikor egy pillanatra meginog a biztonságérzetünk, ám aggodalomra semmi ok, és még mielőtt bárki hívná a rendőrséget, jelezzük, hogy csupán filmforgatásról van szó.

Erre fel is hívták a lakosság figyelmét, ám a jelek szerint az akció nem sikerült túl jól, sokak figyelmét elkerülte a tájékoztató, így több budapesti lakoson is a riadalom lett úrrá.

„Cégünk, a GM Films Kft. ezúton szeretné tájékoztatni önöket, hogy 2024. 04. 09. és 2024. 04. 14. között éjszakánként akciófilm-forgatást tart a Hajógyári-sziget K-hídján és annak közvetlen környezetében” – írták a tájékoztatóban, amelyet alább mutatunk teljes egészében.

Később a rendőrség is kiadott egy közleményt Vaktöltény címmel, amelyben arról számoltak be, hogy több kerületből aggódva telefonáltak a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, mert lövéseket hallottak szerda éjszaka.

„A rendőrök mindenkit megnyugtattak, hogy filmforgatás zajlott a III. kerületi Hajógyári-szigeten; egy akciójelenet zajai tévesztették meg az embereket” – tették hozzá.

Rovatok