Index Vakbarát Hírportál

Rába Quelle-igazgató: Ki a f*szom fog ebbe a g*ci, kib*szott, k*rva retkes városba bejönni?

2024. április 10., szerda 08:26

A győri fürdő igazgatója kiszivárgott hangfelvételen ekézi Győr városát, a saját fürdőjét, majd egyszer csak kirúgja a komplett menedzsmentet. A titkos hangfelvétel állítólag egy Borkai Zsolthoz köthető Facebook-csoportban tűnt fel.

Kovacsics Imre, a győri Rába Quelle vezérigazgatója egy titokban rögzített, majd kiszivárgott hangfelvételen számolatlan és kevésbé sem válogatott káromkodások közepette menti fel a fürdő teljes menedzsmentjét a munkavégzés alól, átkozza a komplett várost és próbál elhatárolódni tőle, valamint a látogatókat is becsmérlő szavakkal illeti.

Ez a város egy akkora f*sz város lett, hogy sajnálom, hogy az életemben volt valamikor közöm Győrhöz

– kezdi a hangfelvételen az igazgató.

Majd hozzáteszi, hogy 2027-ig lett volna szerződése, de az új szerződést a Közbeszerzési Hatóság eltörölte, úgyhogy azon gondolkodik, hogy inkább visszaadja a fürdő vezetését, „csináljanak azt, amit akarnak vele”, majd az önkormányzat kiír egy új pályázatot a posztra, „mi mást tehetnének” alapon. Szerinte ha már nem lesz függése Győrtől, akkor

a f*szkalap Borkait, a f*szkalap Hajtó Pétert és a f*szkalap Bárány Istvánt megfelelőképpen tudom nyírni.

Ezután arról beszél, hogy két hónap múlva szezon, de egy normális csapatot nem tudtak összeszedni, ráadásul hét hónapig veszteségesen működött a fürdő – ebben a saját felelősségét is elismeri. Ezután a komplett menedzsmentet felmenti a munkavégzés alól, mert még mindig „nem tudnak normálisan kommunikálni egymással és együtt dolgozni”.

Száz forintot nem bírunk emelni hülye embereknek, akik ide bejönnek, nekünk meg 130, 140 százalékkal növekednek az üzemeltetési díjaink

– folytatja kirohanását Kovacsics. „Nem igaz, hogy 22 milliárdért nem lehet összerakni egy jó műszaki tartalmú létesítményt” – hangzik a folytatás, majd hozzáteszi, hogy a nyitóünnepség előtt úgy állt a helyzet, hogy majdnem kinyitni sem tudtak. Ekkor a saját felelősségét is fejtegeti sokáig, majd elmondja, hogy ő nem győri, hanem kapuvári, és utálja, hogy győriként hivatkoznak rá. 

Ki a faszom fog ebbe a g*ci, kib*szott, k*rva retkes városba bejönni? Még a lábamat se törlöm bele

– zárul a hangfelvétel. 

Előzmények és reakciók

Az egész botrány pár nappal ezelőtt kezdett kibontakozni, amikor Borkai Zsolt (korábbi fideszes polgármester, jelenleg független polgármesterjelölt Győrben) Facebookon ment neki a fürdőnek néhány képpel illusztrált bejegyzésében. „Tragédia, hogy a fürdő milyen állapotban van” – kezdte Borkai. 

Úton-útfélen beázás, penészesedés, kosz, rothadás, káosz

– véli az egykori polgármester, majd hozzáteszi, hogy egy évvel az átadás után nem így kellene kinézni egy „méregdrága” fürdőnek. 

Erre a fürdő szintén a közösségi oldalán válaszolt egy hosszú posztban, melyben azt írják Borkainak címezve, hogy 

Nem tudjuk, hogy mi történt Önnel, de az biztos, hogy egy orvosi esettel állunk szemben. Meguntuk a hallgatást, bár Önre még a szó is felesleges időpocsékolásnak tűnik!

– kezdik a bejegyzést. Majd úgy folytatják, hogy Borkai „trójai falova”, Soós Szabolcs készítette a képeket vendégek elől elzárt területen, amiket a felújítás nem is érintett. Ráadásul Soóst el is bocsátották nemrég, mert „részegen randalírozott a szaunában”, és belső vizsgálatot rendeltek el ellene, hogy mennyire dézsmálta meg a vendéglátás készleteit. Hozzáteszik, hogy Borkai egy forintot nem szerzett tízéves regnálása alatt a fürdő felújítására, ezért nincs joga bírálni sem a jelenlegi állapotokat.

Ezután személyeskedve felemlegetik Borkai jachtozós botrányát, majd azt az ígéretét, hogy „a 7 év alattiaknak és a 65 év felettieknek ingyen lenne a bejutás újraválasztása esetén” cáfolják, hiszen elmondásuk alapján ingyen semmi nincs, valaki azt is ki fogja fizetni. Ezért kérik Borkait, hogy 

Ne herdálja el a közpénzt, amihez semmi köze, főleg, ha nem tud mindenkinek adni belőle!

Ezek után érkezett meg a kiszivárgott felvétel az ugytudjuk.hu-ra, amelyre a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület reagált is:

A Tiszta Szívvel a Városért egy büszke lokálpatrióta egyesület, ezért most felszólítjuk Kovacsics Imrét, hogy tartsa be ígéretét, az általa »g*ci, kib*szott, k*rva retkes« városnak hívott Győrbe ne jöjjön többet. Innentől ugyanis valóban nem látjuk szívesen. Felháborítónak tartjuk, hogy a Győr város beruházásainak segítségével meggazdagodó kapuvári vállalkozó ilyen szavakkal illeti Győrt és a győrieket

– hangzott a reakció. Kósa Roland, az egyesület képviselője tavaly bírálta a fürdőt maga is, de reagálva a Rába Quelle eredeti posztjára elmondta, hogy „a fürdő már mindenképpen velünk marad, de az elhibázott koncepciót megálmodó és annak kivitelezését tanácsadóként segítő Kovacsics Imrének” szerinte mennie kell.

Rovatok