Index Vakbarát Hírportál

Videón az Erzsébet téri késelés előtti pillanatok

2024. április 11., csütörtök 15:55

A Fővárosi Főügyészség nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen a 2023. február 18-i halálos késelést megelőző pillanatokat örökítette meg egy kamera. A 18 éves vádlott egy 17 éves fiút szúrt fejbe az V. kerületi parkban, az áldozat a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Ahogy arról beszámoltunk mi is, a Fővárosi Főügyészség vádat emelt az ellen a 18 éves fiú ellen, aki 2023. február 18-ról 19-re virradó éjjel pillangókéssel szúrt meg egy másik fiatalt egy éjszakai dulakodás során, a 17 éves sértett a kórházban az életét vesztette. További két másik fiatal ellen csoportos garázdaság a vád.

A vád szerint 2023. február 19-én éjjel 1 óra körül két társaság két tagja összeszólalkozott az V. kerület, Erzsébet téren. Ennek során az egyik vádlott megütötte a másikat, az emberölés későbbi vádlottját. Ekkor még a harmadik vádlott megpróbálta visszatartani a verekedőt. A megütött fiú az őt megütő vádlott után eredt. Ekkor elé állt a sértett, akivel dulakodni kezdtek,

a fiatal elővett egy pillangókést, és nagy lendülettel megszúrta a sértettet.

A késelő megpróbált elmenekülni, ekkor a másik két vádlott a földre szorította és bántalmazta. A felvételen a vádlottak közötti előzetes dulakodás látható, azon a sértett nem szerepel.

A főügyészség az emberölés miatt hosszú tartamú, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, a garázdasággal vádolt két másik elkövetővel szemben pedig próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélésüket indítványozta a vádiratban.

Rovatok