Index Vakbarát Hírportál

Lázár János: Mi, fideszesek, az ütésre keményedünk

2024. április 11., csütörtök 20:13

Akkor teljesítünk a legjobban, amikor nyomás alatt vagyunk – fogalmazott a közösségi médiában az építési és beruházási miniszter azzal összefüggésben, hogy a kormánypárt bejelentette: az orvosként végzett Grezsa István a párt polgármesterjelöltje Hódmezővásárhelyen.

„Mi, fideszesek, az ütésre keményedünk” – ezzel a mondattal kezdte Facebook-bejegyzését Lázár János. Az építési és beruházási miniszter ezt követően hozzátette, hogy a fideszesek akkor teljesítenek a legjobban, amikor nyomás alatt vannak.

Amikor támadnak, rendezzük sorainkat. Jobbra át!

A tárcavezető posztjára azt követően került sor, hogy a Fidesz bejelentette: az orvosként végzett Grezsa István a párt polgármesterjelöltje Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péter kihívója 2019-ben is indult Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségéért, akkor még független jelöltként.

Akkor 42,7 százalékot ért el, Márki-Zay pedig 57,3-at. Grezsa István címzetes főorvos, és 1998 óta Hódmezővásárhely önkormányzati képviselője. Márciusban már írtunk arról, hogy izgalmas önkormányzati választások elé nézünk Hódmezővásárhelyen, ahol Márki-Zay Péter kormánypárti kihívója mellett Kovács Pál, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) elnökségi tagja is biztosan ringbe száll a polgármesteri székért.

Úgy tűnik azonban, a regnáló polgármester még mindig élvezi a helyiek jelentős részének támogatását, miközben Lázár János kijelentései kiverték a biztosítékot a város lakóinak körében. A legmegdöbbentőbb, hogy a fiatalok félnek megosztani a véleményüket, vagy egyáltalán nem akarnak foglalkozni a közélettel, a város ügyeivel.

Rovatok