Index Vakbarát Hírportál

Felújították a MOM Sport öltözőit, a Kutyapárt szerint egészen elképesztő, ami ott tapasztalható

2024. április 11., csütörtök 20:26

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) csütörtökön a Facebookon számolt be arról, hogy felújították a MOM Sport öltözőit és öltözőszekrényeit.

Felújították a MOM Sport öltözőit és többek közt az öltözőszekrényeit, ezek új zárakat is kaptak, amikből három hétre rá szinte egyik sem működik – írja az MKKP.

Egészen elképesztő, ami ott tapasztalható, gyakorlatilag nincs már működő öltözőszekrény – amúgy is teljesen alkalmatlanok lennének, az aki ide álmodta őket az életében nem volt még uszodában –, nem lehet őket bezárni, illetve a bennük található fém fogas-tartó kiesik a helyéről

– jegyzik meg.

Leírják továbbá, hogy nincs az öltözőben hajszárító, sem akasztók a zuhanyzóban a törülközőknek. Ez utóbbit szintén most újították fel, de már hiányzik egy zuhanyfej.

„A kinti 33-as medencében nem lehet meghúzni, az amúgy sem szabványos, tavaly vásárolt köteleket. A fordulóhoz pedig nincs kifeszítve semmilyen jelzés a háton úszóknak. Hab a tortán, hogy az átadás után 5 csillagos minősítést kapott a MOM Sport” – emelik ki.

Az MKKP szerint mindez úgy történhetett meg, hogy „a közbeszerzést úgymond kijátszva egy olyan Pokorni-közelinek mondható cég végezte a munkát, ami nem ilyen feladatokra szakosodott”.

15 milliós értékhatártól kell jelenleg árubeszerzésre közbeszerzést kiírni, ezt viszont "szerencsére" 14.9 millióért csinálta a NETKIR Zrt. A zrt. vezérigazgatója egy bizonyos Vándor Tamás Kálmán, neki egyik másik cége a Webra Kft. nyújt szerverbérletet és rendszergazdai támogatást a Hegyvidéki Önkormányzatnak havi 600 valamennyiért. Nem egy őrült összeg, de havi 30-ból saját dedikált szervert bérlünk például mi

– írják.

Megjegyzik továbbá, hogy Vándor Tamás már dolgozott az Emminek, a minisztérium honlapja szerint korábban ő volt az oldal webmestere, és első Orbán-kormány idején együtt dolgozott Kerékgyártó Sándorral, aki az oktatási tárca főosztályvezetője volt, ahol Pokorni miniszter volt.

Ugyanígy a Netkir szokott járni olyan oktatásos közbeszerzésekre a Commitment Zrt. ellen veszteni, amik tipikus példái azoknak a meghívásos közbeszerzéseknek, ahova a vesztesek eleve veszteni mennek, mint ahogy történt mindez a XII. kerületi öveges program esetében is. A Commitmentben amúgy szakmai vezető volt az a Környei László, aki Pokorni Zoltán államtitkára volt

– folytatják.

„Nagyon leegyszerűsítve úgy tűnik, Pokorni körei - a közbeszerzést kijátszva - kaptak az önkormányzatától egy olyan 15 milliós melót, amihez feltehetőleg nem is értenek, de az biztos, hogy nem ilyenekkel szoktak foglalkozni, hanem webes dolgokkal. Így érthető, hogy nem is bírták normálisan ellátni a feladatukat”  zárják a bejegyzést.

Rovatok