Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: A Mol oroszországi jelenléte biztonságos érzetet adhat a többi magyar vállalatnak

2024. április 11., csütörtök 21:56

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz piacon jelen lévő magyar vállalatok vezetőivel tárgyalt, mivel fontos külgazdasági célkitűzés, hogy a szankciók által nem sújtott területeken tovább fejlesszék a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokat. A miniszter szerint a legnagyobb magyar vállalatok oroszországi jelenléte biztonságos érzetet adhat a többi magyar vállalatnak.

Magyarország és Oroszország gazdasági együttműködése hosszú és eredményes tradíciókra tekint vissza – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter közölte: számos magyar vállalat épített ki komoly keresletet Oroszországban, így számos magyar termék iránt van komoly kereslet az orosz piacokon.

Most az orosz piacon jelen lévő magyar vállalatok vezetőivel ültünk össze, mivel fontos külgazdasági célkitűzésünk, hogy a szankciók által nem sújtott területeken tovább fejlesszük a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokat

– tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, a tavalyi évben is meghaladta az 1 milliárd dollárt az oroszországi exportunk, és a legnagyobb magyar vállalatok, a Mol, az OTP és a Richter oroszországi jelenléte biztonságos érzetet adhat a többi magyar vállalatnak.

A gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban, a víziparban, az egészségügyi iparban és az építőiparban, valamint a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalatok kifejezték készségeiket és szándékaikat, hogy maradjanak a magyar piacon és a kormány ehhez minden szükséges támogatást biztosít – tájékoztatott Szijjártó Péter.

Rovatok