Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter üzent a kormánynak: Az a tömeg már kevésbé lesz békés és megértő

2024. április 12., péntek 09:16

A Magyar Hangnak adott interjút Magyar Péter, amelyben arról beszélt, hogy sikertelenül próbálják lejáratni, valamint arról is, hogy a kormányzat miért követne el hibát akkor, ha nem engednék az új pártjának a nyilvántartásba vételét (amely egyébként azóta már megtörtént). Beszélt arról is, hogy korábbi állásfoglalása ellenére most már semmiképp sem kötne koalíciót a Fidesszel egy jövőbeli választás után, és arról is beszélt, mit gondol a budapesti főpolgármester-jelöltekről.

Szerdán derült ki, hogy Magyar Péter a korábban már létrehozott TISZA párt berkeiben indul az idei választáson. Az eddig viszonylag ismeretlen, helyi beágyazottságú pártról ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze a tudnivalókat.

A pártot egyébként a Nemzeti Választási Bizottság csütörtöki ülésén már nyilvántartásba is vették. Magyar Péter valószínűleg még a döntés előtt adott interjút a Magyar Hangnak, és azt mondta ezzel kapcsolatban: „A kérdés, hogy a kormány megengedi-e, hogy elinduljunk.”

Arra a felvetésre, hogy miért kellene ehhez a kormány engedélye, Magyar Péter azt mondta: „Remélem, nem tartunk még ott, mint Oroszországban, ahol ha több ezer aláírást össze is gyűjt egy szervezet, a hatalom megakadályozhatja a választáson való elindulását. Nyilvánvaló, hogy attól a perctől, amikor bejelentjük a pártunkat, össztűz alá veszi azt a propaganda, a választási bizottság pedig mindenféle kifogásokat emelhet, adminisztratív eszközökkel megakadályozhatja az indulásunkat.”

Innen is üzenem a hatalomnak: ha ezzel próbálkoznak, akkor nem háromszázezer ember fog összegyűlni a parlamentnél. Én ugyan békés ember vagyok, de lehet, hogy az a tömeg már kevésbé lesz békés és megértő

– mondta ezután Magyar Péter.

Közölte, már nem akar összefogni a Fidesszel, és Budapesten sem támogat senkit 

A jogászból lett politikus az interjúban más témákra is kitért még. Többek közt arról beszélt, hogy

(Borítókép: Magyar Péter 2024. március 26-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok