Index Vakbarát Hírportál

Folytatódnak a MÁV munkálatai egy vasútvonalon, módosul a menetrend

2024. április 12., péntek 13:26

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása, ezért több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban – közölte a MÁV pénteken.

Azt írták: „A tavaly decemberi menetrendváltást megelőző három hónapban felújítottuk a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát. Ezen a 29 kilométeren a megfelelő hőmérséklet mellett végezhető utómunkálatokkal fejeződik be a pályarekonstrukció”.

Hozzátették azonban, hogy „április közepétől július elejéig több ütemben, eltérő szakaszokon a szükséges technológiai előírások alapján a leányvállalatunkkal, a MÁV FKG-val közösen vágány- és váltószabályozásokat, ágyazatpótlást, illetve sínfeszültség-feloldást, felsővezeték-karbantartást végzünk, továbbá Biatorbágyon folytatjuk a peronaszfaltozást is június második felében”. 

„Mivel a tavaszi-nyári utómunkálat nem a teljes 29 kilométert érinti egy időben, hanem több ütemre osztva, rövidebb szakaszokon zajlik majd, és egy vágányon mindig fenntartjuk a forgalmat, ezért a vonatok többsége közlekedni fog, és a munkálatok miatt nem lesz szükség pótlóbuszok beállítására.”

Az egyvágányú közlekedés következtében jellemzően az indulási és érkezési idők módosulnak, illetve néhány járat kimarad vagy nem a teljes útvonalán közlekedik

– írta a MÁV, hozzátéve, „ezek a munkálatok az utasok számára már nem járnak olyan kényelmetlenségekkel, mint a tavaly őszi, rendkívüli munkavégzés: a júliusig tartó karbantartás során legfeljebb 5-10 – esetenként 10-20 – perccel hosszabb eljutási idővel kell majd számolni, amiről természetesen előzetes tájékoztatást nyújtunk az utasainknak”.

Közölték azt is, hogy „a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás első fázisában, április 15-től 27-én hajnalig a Biatorbágy és Herceghalom közötti munkálatok érintik az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket, továbbá a nemzetközi vonatokat is (railjetek, EuroCityk, EuroNightok, Dráva és Mura IC-k)”.

A további ütemek menetrendi módosításairól a megszokott felületeinken időben tájékoztatjuk a nyilvánosságot és az utazóközönséget. Kérjük utasainkat, hogy jegyváltás és utazás előtt feltétlenül tájékozódjanak a már ismert www.mav.hu/egyesvonal weboldalunkon

– tették hozzá a közleményben, ahol ismertették az első szakaszban, április 15–27. közt várható változásokat is.

Az S12-es vonatok változása

A G10-es vonatok változásai

Az S10-es vonatok változásai

A szombathelyi, soproni InterCityk változásai

A vasárnapi InterRégiók változásai

A vasárnap Győrből 15.25-kor (IR 1935), 16:25-kor (IR 1945), 18.25-kor (IR 1943) és a Szombathely felől érkező InterRégió vonat nem közlekedik, míg a Szombathelyről 15.05-kor a fővárosba induló InterRégió csak Győrig közlekedik. Pótlásukra egyes vasárnap délutáni S10-es vonatok és a Szombathelyről Budapestre 15.10-kor induló Savaria InterCity (IC 923) tervezetten hosszabb szerelvénnyel közlekedik.

A nemzetközi vonatok belföldi változásai

A MÁV jelenleg a budapesti Déli pályaudvarnál is karbantartást végez még, de ezek a hétvégén véget érnek.

Rovatok