Index Vakbarát Hírportál

„Szexuális tevékenységre való felajánlkozás” – írta a Facebook a magyar csillagászok üléséről

2024. április 13., szombat 06:20

Kiss László csillagász egy Facebook-posztban írt arról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egyik ülésének fotóit szexuális tartalom miatt cenzúrázta a közösségi oldal algoritmusa.

„Ez valami egészen agyrém... Az MTA Csillagászati és Űrfizikai Tudományos Bizottságának ülése a Facebook algoritmusa szerint »szexuális tevékenységre való felajánlkozás«. Háááát, nekem más elképzeléseim vannak az idézett tevékenység formáiról”  – írta Kiss László a Facebookon, ahol megosztotta a képernyőképet is arról, hogy a közösségi oldal mit írt a korábbi bejegyzéséről. 

A kommentek közt többen szóvá tették, hogy a Facebook korábban más tartalmakat is korlátozott indokolatlan módon.  De volt, aki – viccelődve – megpróbálta megfejteni, hogy mit lehetett a szexuális tartalom a csillagászok, űrfizikusok ülésén. 

Lehet, hogy a bejegyzésben túl sok szó esett a fekete lyukakról... 

– hangzott a megfejtés. 

A kommentek közt volt egy olyan felveetés is, miszerint „ez egy új és általános bug lehet a Meta algoritmusában, nekünk is két csillagászati posztunkat sorolta lejjebb ugyanezen indokkal”. Erre Kiss László is reagált, és azt írta: 

Hát akkor ez empirikus evidencia, hogy a csillagászat szexi…

Rovatok