Index Vakbarát Hírportál

Halálos repülőbaleset Ráckeresztúrnál: egy volt nagykövet utazhatott a gépen

2024. április 14., vasárnap 09:41

Halálos kisrepülő-baleset történt szombat délelőtt Martonvásár és Ráckeresztúr között, az áldozatokat sokáig keresték, a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni rajtuk.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, szombaton 10 óra körül egy sportrepülőgép csapódott a Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre. Mindkét, a járműben utazó férfi a helyszínen életét vesztette.

A katasztrófavédelemhez szombat délelőtt fél 11-kor érkezett a bejelentés, hogy Martonvásár közelében eltűnt egy kisrepülőgép a radarról, és feltehetően lezuhant. Az eltűnt gépet az érdi, törökbálinti, martonvásári tűzoltók 4 jarművel, 20 emberrel keresték, a honvédség helikoptere is csatlakozott az akcióhoz.

A gépen egy testvérpár utazhatott – írja a FEOL, a Fejér vármegyei hírportál. Az újságírókat sokáig nem engedték be a rendőrök a területre. Késő délután fejezték be a helyszínelést a ráckeresztúri kisrepülő-baleset helyszínén, már csak a földdel betemetett terület jelzi a becsapódás helyét – derült ki az RTL híradójából.

A gép feltehetően Tökölről indult, egy testvérpár – egy idősebb és egy fiatalabb férfi – tartózkodott gépen. A FEOL információi szerint

egyikük az egykori szingapúri magyar nagykövet lehetett.

Az áldozatokat sokáig keresték, a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni rajtuk, pedig mentőhelikopter is érkezett. A helyszínelőknek sem volt könnyű dolguk.

A kisrepülő olyan nagy erővel csapódott a földbe, hogy az utastérhez nem fértek hozzá, a roncsokat munkagépekkel kellett kiásni a földből.

A helyszínen semmi nem maradt a roncsból, a gép darabjait teherautókkal szállították el. A rendőrség a tragédia ügyében büntetőeljárást indított.

Rovatok